Copii și tineri

9 motive pentru care mamele trebuie să întrețină o legătură emoțională puternică cu băieții lor!

Dacă tații construiesc o relație cu băieții lor prin jocuri active, prin așa zisele „treburi de băieți”, pentru mame procesul este total diferit. Prima legătură emoțională și fizică dintre mamă și fiu se înfiripă imediat după naștere. Încă din primele zile și până în adolescență mama este tot timpul ”acolo”. Este singura persoană care își ”înțelege” copilul. Această înțelegere crește progresiv prin timpul pe care îl petrec împreună, fără a-l împărți cu nimeni altcineva, prin încurajarea, sprijinul și comfortul pe care mama le oferă.

Ceea ce înseamnă că mama este cea mai importantă femeie din viața fiului ei. Este prima femeie care simbolizează iubirea necondiționată și adevărată. Pentru ea, el este băiatul care o completează ca femeie. Băiatul uită toate problemele când își așează capul pe pieptul mamei. Ea încearcă să îi ofere tot ce este mai bun pe acest Pământ, în timp ce el încearcă să o facă mândră prin lucrurile bune pe care le face.

Așadar, legătura mamei cu fiul ei este o legătură absolut specială și unică.

9 motive pentru care mamele ar trebui să dezvolte o puternică relație emoțioanlă cu băieții lor:  

– Băieții lor vor obține rezultate mai bune la școală  

Băieții care au o relație puternică cu mamele lor obțin rezultate mai bune la școală. Devin mai flexibili și receptivi ceea ce îi ajută în dezvoltarea abilităților de scriere și citire și au un auto-control mai bun în clasă.

– Vor fi mai puternici din punct de vedere emoțional  

Mamele care pun accent pe inteligența emoțională a fiilor lor îi învață pe cei mici să își identifice și exprime emoțiile și, în același timp, să acorde mai multă atenție și emoțiilor celor din jur. Ei sunt atenți la bunăstarea lor emoțională și știu cum să își exprime sentimentele. Relația apropiată cu mama îi oferă băiatului sentimentul de încredere și securitate ceea ce îl ajută în dezvoltarea inteligenței emoționale.

– Vor fi mai deschiși, mai fericiți, vor prezenta risc scăzut de depresie și anxietate în comparație cu colegii ”macho”  

Legătura puternică dintre mamă și fiu este foarte importantă pentru sănătatea mintală. Băieții care au o relație sănătoasă cu mama lor nu urmează stereotipurile hiper-masculine. Ei știu că nu trebuie să se bată, să fie duri sau să își demonstreze masculinitatea răspunzând provocărilor. Ei rămân deschiși discuțiilor, se simt mai fericiți și sunt mai puțin supuși riscului de a dezvolta anxietate sau depresie comparativ cu băieții ”duri”.

– Vor fi puternici, independenți și vor avea încredere în ei  

Legătura emoțională puternică cu mama îi ajută să-și crească cu stimă de sine și să devină bărbați independenți și puternici. Mama îi va învăța să devină buni prieteni pentru cei din jur și să fie un partener de viață iubitor care știe să iubească și să își respecte iubita. Ele îi vor învăța să nu fie reci și distanți iar asta îi va ajuta să dezvolte relații frumoase cu cei din jur.

– Vor înțelege mai bine importanța comunicării interpersonale  

Băieții care au parte de o relație apropiată cu mama lor vor știi cum să comunice ceea ce cred; ei simt și înțeleg mai bine importanța comunicării cu oamenii din jur pentru că au învățat de la mamele lor importanța exprimării de sine.  

– Ei vor învăța să respecte femeile, să reacționeze mai bine, să facă față cu brio problemelor, să trăiască demn  

Relația propiată cu mama îi ajută pe băieți să aprecieze rolul mamei în viața lor. Ei dezvoltă empatie, învață să respecte femeia în general și nu vor dezvolta sentimentul de superioritate față de femei.

– Nu vor avea probleme de comportament și nu se vor implica în situații riscante  

Băieții care nu sunt apropiați de mamele lor pot avea un comportament agresiv și ostil la maturitate. Se pot implica în situații periculoase și pot dezvolta comportamente deviante. Relația băieților cu mamele este foarte importantă în atitudinea lor față de sex, alcool, droguri.

– Vor fi amabili, vor lupta pentru dreptate și vor avea puternice valori morale  

Băieții apropiați de mamele lor sunt amabili, calzi, răbdători, generoși, manifestă empatie și comasiune pentru ființa umană. Îi tratează pe ceilalți cu respect, luptă pentru dreptate, înțeleg, apreciază și respectă faptul că fiecare persoană este diferită.

– Dezvoltă un puternic sentiment de responsabilitate și au succes în viața lor personală și profesională  

Băieții care au relație sănătoasă cu mama lor dezvoltă un puternic simț al responsabilității la maturitate. Sunt buni în tot ceea ce fac și au o rată crescută de reușită când devin adulți, întrucât mamele lor le sunt prieteni, îndrumători și le ghidează pașii, înțelept, către succes.

Sursa: positivethingsonly.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.