banner marshal garden
Diverse

8 lucruri pe care le faci și pe care le vei regreta, peste 10 ani

Să nu faci niciodată greșeala de a crede că ai la dispoziție, în această viață, un timp nelimitat. Nu. Timpul este o resursă pe deplin epuizabilă, de aceea trebuie prețuit din cale-afară. 

Te afli într-o perpetuă grabă și agitatie. Te grăbești să nu întârzii la o ședință foarte importantă. Te grăbești să nu ratezi o oportunitate. Te străduiești mereu să respecți grafice și planificări, pentru a reuși să faci tot ce ți-ai propus și …îți dai seama, la un moment dat, că ai uitat…să trăiești! Pur și simplu, nu observi ceea ce se întâmplă în jurul tău. Singurul lucru de care nu ai nevoie, în această viață, sunt regretele. Așa că, dacă vei constata că faci macar unul din lucrurile de mai jos, schimbă-te urgent, pentru a nu avea , mai apoi, parte de regrete!    

1. Nu petreci suficient timp cu persoanele dragi ție

Pierzi mult timp cu cariera ta,  cu noile persoane , uitând de cele ce există deja, în viața ta. Și care te iubesc asa cum ești. 

 2. Muncești atât de mult, încât uiți să ai grijă de tine. E bine să fii ambițioasă. E bine să fii muncitoare. Însă nu te epuiza, periclitându-ți sănătatea..

3. Le permiti îndoielilor să-ți influenteze capacitățile 

Cu toții avem uneori îndoieli, însă dacă le permiți acestor indoieli să-ți influențeze judecata, făcându-te să crezi că nu ești bună de nimic, e foarte rău.   Să crezi în tine, în capacitatea ta de a obține ceea ce vrei, în viață. Numai așa vei reuși. 

4. Te agăți de vise nereale

Nu e rău să visezi la lucruri mărețe. Dar trebuie să fii convinsă  că evaluezi corect orice situație. Și că înțelegi ce pași trebuie să faci , pentru a atinge un anumit vis. Nu alerga după himere! Altminteri vei pierde aiurea timpul. 

5. Le permiți neîmplinirilor tale să te încurce în dorinta ta de a merge înainte

Eșecurile sunt o componentă a vieții. Nu regreta niciodată ceea ce ai încercat și nu ai reușit. Greșit este ca aceste eșecuri sa te împiedice  să mergi mai departe. 

6. Te consideri mereu o victimă a împrejurărilor

Încetează să te mai victimizezi! Poate că lumea înconjurătoare nu-ți oferă ceea ce dorești, dar asta nu înseamnă că e ceva necurat la mijloc. Căci viața, de regulă, nu ține cu nimeni. Nu lăsa împrejurările să te împiedice să-ți atingi țelurile propuse. 

7. Dai mereu vina pe “momentul nepotrivit”

Momentul nu este niciodată nepotrivit. Ci doar, uneori  trebuie să crezi  mai mult în ceea ce faci. Dacă îți reușește, e bine. Dacă nu-ți reușește, măcar ai încercat. Dar dacă nu vei face nimic, cu siguranță mai târziu vei regreta. 

8. Ești într-atât de ocupată, incât nu prețuiești viața

Iar viața este minunată! Nu o privi ca pe o “obligație”. Nu o ai decât pe aceasta. Trăiește-o la maxim. Și asta nu înseamnă să muncești în disperare și să câștigi mult. Ci înseamnă să apuci să te bucuri de ea. 

Sursa : soulpost.ru 

sursa foto: psiholog.mirtesen.ru

Femei de 10 pe Facebook