Diverse

Regulile unui budist japonez

Miyamoto Musashi este un budist japonez, născut în 1584. Cu câteva săpămâni înainte să moară, a creat o listă cu cele mai importante reguli după care a trăit. Sunt 20 de reguli pe care trebuie să le pui în practică, dacă îți dorești o viață fericită și împlinită.

– Nu trăi cu regrete 

Este un fapt bine știut că nu poți schimba trecutul. Mai mult, totul se întâmplă cu un motiv și sunt anumiți pași pe care trebuie să îi parcurgi. În cazul în care te frământă lucruri pe care le-a făcut în trecut, oricum nu le poți schimba.

– Încearcă să accepți viața așa cum este

Pentru sănătatea ta mintală, trebuie să accepți viața așa cum este. Disperarea, stresul și anxietatea sunt lucruri naturale care fac parte din viață. Adevărul este că dacă reușești să accepți cele mai grele provocări ale vieții, vei obține un mare avantaj în fața lor.

– Nu îți dori mai mult decât ai 

Dorința te face să îți dorești lucruri pe care s-ar putea să nu le ai niciodată. Încearcă, așadar să nu îți dorești mai mult decât ai.

– Trăiește în prezent și bucură-te de viață

Pierdem prea mult timp alergând după fericire, devenim obsedați de goana după plăcere și uităm să ne bucurăm de ceea ce ne oferă viață.

– Asigură-te că îți protejezi onoarea 

Învățăturile lui Musashi spun că singurul mod în care poți fi autentic este să duci o viață onestă, condusă de propriile credințe.

imbratisare cadou– Nu căuta fericirea în bunurile materiale 

Chiar dacă pentru o bătrânețe liniștită, faci economii, Musashi crede că nu ai nevoie de bunuri mteriale pentru a trăi fericit.

 – Nu te baza, exclusiv, pe îndrumarea lui Dumnezeu 

Chiar dacă trebuie să Îl respecți pe Dumnezeu, nu trebuie să lași totul în seama Lui. Nu te poate ghida în tot ceea ce faci. Trebuie să ai permanent imaginea Lui în minte, dar este nevoie să iei propriile decizii, în final.

– Nu crede tot ce auzi 

Nu crede tot ce auzi sau nu lua ca fiind sigur ceva, doar pentru că multă lume vorbește despre acel lucru. Lasă spațiu pentru propriile tale gânduri și păreri.

– Renunță la lucrurile care nu îți mai sunt de folos 

Chiar dacă a fost ceva important, renunță la acele lucruri care nu te mai reprezintă pentru a avea o viață simplă și curată.

– Nu fii calică 

Poți fii o persoană pasionată de mâncare și băutură. Dar Musashi susține că nu trebuie să cauți plăcerea în mâncare.

 

– Evită să fii sclavul avuției   

O casă spațioasă și bunurile materiale pot să te atragă. Cu toate acestea, sunt lucruri pe care ar trebui să le prețuiești mai mult. Sănătatea, iubirea, viața în sine, sunt bunuri mai presus de orice.

 – Fii receptivă  

Rămâi deschisă pentru a permite oportunităților să se ivească în viața ta.

– Nu lăsa dorința să îți conducă viața 

Oamenii sunt ființe sexuale, prin natura lor. De aceea, există riscul să îți irosești viața cu gânduri dominate de dorință. Ar fi de preferat să cauți relațiile de durată și dragostea adevărată.

 – Nu te văita 

Oricât de mult te-ai văita când lucrurile merg prost, Musashi te învață să lași acele lucruri să treacă pe lângă tine.

– Nu rămâne blocată într-o despărțire tristă 

Dacă te gândești, continuu, la anumiți membrii ai familiei sau prieteni care nu mai sunt, nu poți să îți vezi mai departe de viața ta. Musashi subliniază că atâta timp cât nu poți să îi aduci înapoi pe cei dispăruți, ei trebuie lăsați în trecut.

– Nu fii geloasă pe alții 

Gelozia este o formă puternică de ură. Dacă te lași cuprins de ea, te poate ruina. Încearcă să fii recunoascătoare pentru ceea ce ai și nu îi invidia pe ceilalți.

– Nu fii obsedată de propria persoană 

Din păcate, în zilele noastre se întâmplă tot mai des să fim centrați pe propria persoană. Ne pierdem timpul încercând să facem un selfie perfect, să fim online, căutăm perfecțiunea și uităm ceea ce este esențial în viață.

– Nu acționa sub impulsul emoțiilor   

Contrar credinței populare, Musashi consideră că nu este indicat să ne urmăm inima, întrucât putem lua decizii greșite. Nu te lăsa condusă de impuls și bazează-te doar pe ceea ce ești sigură.

– Nu folosi armamentul decât dacă este absolut necesar 

Musashi recomandă să apelăm la artileria grea doar ocazional și doar dacă au fost epuizate toate celelalte alternative.

– Depășește teama de moarte 

Teama de moarte te poate împiedica să te bucuri de viață. Trăiește fiecare zi la maxim și nu te teme de consecințele faptelor tale.

Musashi a trăit o viață plină de armonie și fericire iar dacă îi urmezi regulile, poți obține și tu aceeași satisfacție.

Sursa: positivethingsonly.com

Uscatoare rufe