Sănătate

8 hobby-uri care vă întârzie îmbătrânirea și degradarea creierului

Ați observat, cu siguranță, că unii oameni în vârstă se îmbolnăvesc de demență sau alte afecțiuni ale creierului, iar alții rămân verzi până la vârste înaintate. Cum reușesc, oare, cei din urmă? Neurofiziologii susțin că acei oameni, care duc o viață activă, se hrănesc sănătos și aleg hobby-uri potrivite, sunt ocoliți de degradarea creierului. Dar ce hobby-uri, oare, ar trebui să alegem, pentru a ne păstra sănătatea mintală cât mai multă vreme?

Este ideal să ne “descărcăm” regulat crierul. Dar cum să o facem? Spre exemplu, dacă aveți un serviciu solicitant dpdv fizic, încercați să vă petreceți serile desenând. Dacă sunteți un intelectual care-și folosește mai mult creierul, alegeți grădinăritul. Schimbarea radicală a tipului de activitate este benefică pentru creier.
Dar ce alte hobby-uri îmbunătățesc funcționarea creierului?

Grădinăritul
Practicandu-l, vă veți îmbunătăți starea de spirit, vă veți păstra forma fizică și veți scădea riscul de enței cu 36%. În plus, aerul curat va va crește imunitatea.

Cărțile
Cititul îmbunătățește capacitatea creierului. În timpul lecturii, nivelul stresului scade cu 69%.

Мuzica
O mare binefacere va fi , pentru creierul dvs, cântatul la un instrument muzical. Acest obicei va va ridica nivelul IQ-ului. Visați demult sa cântați la chitară? Este momentul să va puneți visul în aplicare!

Dansul
În timpul memorarii pașilor de dans, creierul lucrează în regim accelerat. În plus, dansul vă ajută să vă păstrați tonusul organismului.

Sporturile de echipă
Fotbalul, voleiul, baschetul îi obligă pe oameni să interactioneze și să fie activi. Interacțiunea nu lasă creierul să se degradeze, iar mișcarea îmbunătățeste starea de sănătate.

Tricotatul
Oamenii de știință au demonstrat demult că tricotatul are efecte benefice asupra sănătății femeii. Tricotând, vă scădeți nivelul stresului, vă îmbunătățiți vederea și vă relaxați creierul.

Limbile străine
Circulă convingerea că, de la o anumită vârstă, nu mai poți asimila o limbă străină. Deși, odată cu vârsta, învățatul e mai dificil, studiul limbilor străine va ajuta materia cenușie să-și păstreze tonusul.

Umorul
Râsul prelungește viața. Oamenii de stiință împărtășesc această convingere și consideră râsul ca fiind un leac ideal împotriva demenței. În plus, umorul vă ajută să vă relaxați și vă ferește de depresii.

Sursa : kolobok.ua

Publicitate