Ea și El

De ce oare principiul “contrariile se atrag” nu prea funcționează, în amor ?…

 

Voi chiar credeți că, în ceea ce privește relațiile de cuplu, contrariile se atrag?!? Cercetările au arătat că 80 la sută din oameni cred acest lucru, însă va spunem noi : acesta nu este decât…un  mit! Atât știința, cât și intuiția noastră ne duc către ideea că , de fapt, ne alegem partenerii in funcție de interesele comune, vârstă, religie, nivel de pregătire și, in general, nivel intelectual. 

Pe scurt , suntem atrași de cei care seamănă cu noi și de cei care ne înțeleg. Caci noi creem în jurul nostru o lume  în care să ne simțim confortabil, cu oameni in care avem incredere și alături de care ne putem atinge țelurile propuse. 

Si atunci de ce, oare, nu e bine să construim o relație cu cineva opus nouă?  

1. Nu vă bizuiți pe faptul că omul se va schimba

La începutul de relație, mulți mizează pe faptul că partenrul lor se va schimba și relația va functiona. Aceste schimbări sunt foarte complicate âi pot genera probleme in cuplu. 

2. Diferențele dintre parteneri se adâncesc, în timp

Spre exemplu, un partener vrea copii, celălalt nu. Unul vrea să emigreze, celalalt nu. Unul vrea să câștige mai mult, celălalt e mulțumit cu cât câștigă. Cu timpul, aceste cintradicții vor genera stres in cadrul relatiei. Compromisul este absolut necesar.   

3. O percepție greșită  a noțiunii de “asemănare”. 

Partenerul vostru poate avea gusturi diferite in ceea ce privește imbracamintea, mâncarea, muzica – asta e firesc. Nu există doi oameni la fel. De regulă, la celălat ne atrage ceea ce noi nu avem. Dar asta se referă la valorile generale. Partenerul tău poate avea alte gusturi, dar in ceea ce privește valorile esențiale, aici trebuie să existe o potrivire perfectă.

Sursa : soulpost.ru

sursa foto: apa.org

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate