Ea și El

7 semne care-ți arată că partenera ta este nefericită în relație

Teama de singurătate și sentimentul datoriei fac ca mulți oameni să se complacă în relații în care sunt, de fapt, profund nefericiți. Cum să afli dacă partenera ta este fericită sau nu, alături de tine? La această întrebare au încercat să răspundă psihologii site-ului lady.day.az .
Iată , în opinia lor, câteva semne pe care nu trebuie să le ignori , dacă iți iubești cu adevărat partenera:

1. Se închide în sine
Dialogurile voastre “ de suflet” de altădată au dispărut și au rămas doar discuțiile pe teme de actualitate. Partenera ta se simte jenată să tot tragă de tine, ca să-ți deschizi sufletul în fața ei. Iar dorința ei de a tot face asta, va scădea și ea, in timp.

2. Își proiectează nemulțumirea asupra celor din jur
Starea generală a unui om nefericit îl face pe acesta să vadă lumea înconjurătoare în nuanțe cenusii. Îti vei vedea mai tot timpul partenera tristă și izolată, mult schimbată față de cea pe care o știai, la început.

3. Agresivitate pasivă
Dacă , în cele ce-ți spune și în reacțiile sale, partenera manifestă un soi de agresivitate pasivă, mai mult ca sigur că ea se datorează faptului că este nefericită în relație. Prin permanentele reproșuri, ironii și critici ea încearcă, de fapt, în subconștientul său, să te facă să te simți la fel de rău cum se simte și ea, temându-se însă, deocamdată, să ia decizii radicale.

4. Partenera ta încearcă să se distanțeze de relația cu tine
O femeie nefericită în relația ei va începe să-și găsească satisfacția în alte direcții : în dezvoltarea propriilor hobby-uri, în întâlnirile cu prietenele etc. Faptul că se lasă absorbită de activități pe care înainte nu le avea, înseamnă că încearcă să compenseze nefericirea pe care i-o oferă relația cu tine.

5. Pare că este mereu în căutarea unor motive de ceartă
Deși nu este o fire conflictuală, pare că orice lucru mărunt o supără si orice fleac se transformă într-o  adevărată tragedie. Pare să n-o mai bucure nimic, zâmbește din ce în ce mai rar, de uneori ți se pare că face înadins ca să te facă s-o părăsești.

6. Starea ei de spirit se schimbă, atunci când sunteți doar voi doi
Cei din jur poate că nici nu observă felul în care s-a schimbat, pentru că în afară ea va continua să fie veselă și comunicativă, așa cum o știu cu toții. Dar imediat ce rămâneți doar voi doi, ea redevine apatică, tristă, distantă. Depresia este boala specifică oamenilor nefericiți în relație.

7. Este gata să facă lucruri pe care înainte nu le făcea
Chiar și lucuri de care înainte nici nu vroia să audă. Cum ar fi, să-și petreacă singură weekendurile, să prefere compania unor oameni care înainte nu-i făceau plăcere. Ar face orice, numai să evadeze din starea in care se află acum și mai ales să nu fie nevoită să se prefacă , în fața ta și a celor din jur, că totul e în ordine.

Dacă o iubești cu adevărat, incearca să afli ce anume n-o mai mulțumește din relația voastră , iar apoi acționează în consecință.

Sursa : lady.day.az