Copii și tineri

7 reguli de ținut cont , atunci când ne “intitulăm” copiii 

 

Plouă cu copii și nepoți în familiile noastre. Și, dincolo de pregatirile legate de camera copilului, trusoul lui, anunțarea rubedeniilor, etc, există in fiecare familie o mare  problemă. Care nu trebuie tratată cu ușurință : alegerea numelui celui mic. Chestiunea este foarte importantă și ea nu trebuie să hrănească orgoliile părinților,  ci trebuie să țină cont de faptul că bebelușul va deveni la un moment dat om mare și numele pe care i l-au ales cei dragi  s-ar putea să-l încurce sau să-i producă un disconfort. 

Așa că e bine ca atunci cân d vă apucați de ales nume pentru bebelușul vostru, e bine să respectați câteva reguli. 

Regula nr. 1

Prenumele trebuie sa se potriveasca cu numele de familie. Evita cacofoniile sau repetitiile: Costin  Tincu – min-min sau Ion Ionescu, sau Calin Mihalca– Mihalca Calin.

Regula nr. 2

Nu folosiți  initiale stanjenitoare. Costel Andrei Constantin pare un nume dragut, asta doar pana cand observi ce acronim formeaza initialele… 

Regula nr. 3

Alege un nume usor de pronuntat. De exemplu, Mayra e un nume frumos si exotic, de care fetita ta o sa fie mandra cand va creste, dar exista riscul sa se plictiseasca la un moment dat sa-i corecteze pe cei din jurul ei “Ma cheama Mayra cu y, nu Maria!”.

Regula nr. 4

Sa nu fie un nume mult prea popular. Nu ne referim doar la nume precum Andrei, Gheorghe sau Maria, ci si la nume mai exotice, dar care sunt “pe val” la un moment dat, datorită unui film la modă sau unui artist celebru. 

Regula nr. 5

Tine cont si de semnificatia numelui. Sergiu e un nume destul de des intalnit, dar semnificatia sa e neclara: vine din latina, unde “servare” inseamna a salva, dar poate veni si de la “servus”, care înseamnă servitor.

Regula nr. 6

Evită diminutivele.  Lasa-i copilului posibilitatea ca atunci cand va creste mare, sa se poata prezenta si sa semneze cu un nume intreg, serios, nu cu o porecla draguta, dar ridicolă și cu care nu ar avea nicio sansa sa candideze la presedintia tarii.

Regula nr. 7

Ai in vedere si posibilele porecle. Mai ales in copilărie, cei mici sunt tentați să le  atribuie niște porecle colegilor de joacă.  Tristan cel trist, Elena balena, Alexia Lexy sexy sau Ana banana. Gandiți-vă cu groază la ceea ce rimează cu Denis?…

     De acord, câte capete , atâtea idei! Unele nume sunt prea banale, altele prea sofisticate, unele sunt prea traditionale, altele prea moderne. La urma urmei, regulile de mai sus au rol pur consultativ, de a atrage atentia asupra anumitor aspecte, iar parintii sunt cei care au ultimul cuvant de spus in alegerea numelui. Asa ca… inspirație maximă în găsirea numelui optim pentru micuțul vostru!

Sursa foto : medportal.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.