Sănătate

Încă nu e 9 dimineața?!? Iată 9 lucruri pe care le ai de făcut!  

 

Dimineața este , zic unii, cel mai important moment al zilei. Ea anticipeaza tot ceea ce va urma în acea zi. 

Pentru a avea  o zi relaxată, plină de lucruri bune și iubire, profită de instrumentul aflat la îndemână : dimineața ta !  

Mai jos vei găsi 9 sugestii de activități, pe care, dacă le vei face dimineața, ți-ai asigurat o zi de nota 10! 

1. Trezește-te cât poți de devreme

Pentru asta trebuie să te culci mai devreme. Fă acest lucru gradual. Pune-ți ceasul cu 10 minute mai devreme în fiecare săptămână, timp de câteva luni Vei vedea imediat diferenţa  :  stresul dispare , la fel și durerile de cap.

2. Meditează

Începe ziua într-o notă de iubire și recunoștință. Fericirea reprezintă lucrul cel mai important in viata ta ; fii recunoscător pentru asta.  

Obișnuiește-te să observi binele pe care deja îl ai și vei avea parte de și mai mult bine,  pe tot parcursul zilei.

3. Fă mișcare

Propunem să începi prin a-ți întinde corpul. Acest lucru îți dezvoltă flexibilitatea și coordonarea musculară, accelerează circulația sângelui la nivelul diferitelor organe vitale și mărește energia fizică.

4. Bea un pahar de apă

După ce dormi toată noaptea fără să bei apă, corpul se deshidratează. Evită să-ți începi ziua cu o cafeau, un ceai sau cu alte băuturi. Prima trebuie să fie paharul  cu apă.

5. Nu complica lucrurile

La primele ore ale zilei, orientează-te spre  lucrurile care te liniștesc. Savurează paharul cu apă, mai apoi cafeaua, fă gimnastică, meditează, simte-te fericit. 

6. Fă câteva lucruri mărunte

Învață să privești diminețile ca pe un dar. Concentrează-te pe acele elemente care-ți provoacă plăcere, pe micile detalii, pe nuanțe. Astfel vei reuși să te infrupți din farmecul dimineții.

7. Citește o carte sau ascultă o melodie  care-ți hrănesc mintea

O carte bună, un articol, o melodie  deosebită – toate îți pot genera acea stare pozitivă, care să-ți furnizeze gândurile  bune pentru toată ziua. 

8. Fii pe fază, bucură-te de micile momente de respiro și , de fapt, de fiecare clipă

Savureaza momentele  în care îți torni cafeaua, cele în care îți cauți cartea, cele în care mergi să îți așterni covorașul pentru meditație. Nu te grăbi, simte fiecare astfel de moment.

9. Îndreaptă-te cu dragoste către țelul propus

Când realizăm unul din obiectivele pencare ni le propunem, automat suntem fericiți. E important să fim conștienți de existența unui astfel de obiectiv (sau a mai multora) și să ne focusăm pe el, cu o stare pozitivă. 

Sursa : xochu-vse-znat

Sursa foto: lena.miro.ru 

freepik.ru