Ea și El

Gânduri, la moartea soției…

George Denis Patrick Carlin a fost un celebru actor de comedie și scriitor american care a câștigat cinci premii Grammy pentru albumele sale de comedie. Tema sa favorită a constituit-o critica adusă societații, clasei politice, religiei, limbii engleze și altor subiecte considerate tabu. Spirit controversat, el nu a ezitat să utilizeze în exprimare cuvinte obscene, stârnind adesea indignarea publicului și ajungând chiar în fața instanței, care îi impune evitarea expresiilor indecente.

Când soţia renumitului actor de comedie George Carlin s-a stins din viaţă, el a publicat un articol emoţionant, care a circulat multă vreme în presa americană.

,,Paradoxul vremurilor pe care le trăim constă în aceea că avem clădiri înalte şi principii mărunte, autostrăzi largi, dar viziuni limitate.

Cheltuim mai mult decât avem, cumpărăm mai mult, dar reușim să ne bucurăm din ce în ce mai puţin de acest lucru. Avem case mai mari, dar familii mai mici,  mai multe comodităţi, dar mai puţin timp pentru noi.

Avem, mai toți,  studii superioare , dar tot puţine cunoştinţe. Avem mai mulţi experţi, dar şi mai multe probleme. Beneficiem de o medicină mai avansată, dar și de o  sănătate mai precară.

Fumăm prea mult și bem prea mult. Râdem prea puţin, mergem prea repede, ne enervăm prea uşor, ne culcăm prea târziu. Prin urmare ne trezim obosiţi. Citim extrem de puțin, ne uităm prea mult la televizor, iar de rugat, …  ne rugăm de la caz la caz.

Vorbim prea mult, iubim prea puțin şi urâm prea mult.

Ştim cum să supraveţuim, dar nu ştim cum să trăim.

Adăugăm ani la viaţă, dar nu punem viaţă în ani.

Am ajuns pe Lună, şi totuşi ne este greu să facem primul pas spre o persoană.

Curățăm aerul, dar poluăm sufletul. Vorbim mai mult decât învățăm. 

Ne propunem lucruri grandioase, dar ajungem să ne mulţumim cu foarte puţin.

Trăim în era fast –food-ului şi a indigestiilor, a oamenilor mari, cu suflete mici. Este vremea divorțurilor pe bandă rulantă, a vilelor cu piscină și a inimilor frânte.

Trăim vremuri în care distanţele se micșorează, vremuri definite de scutecele de unică folosinţă, ochelarii roz şi relaţiile pasagere. Vremuri cu vitrine supraîncărcate şi depozite goale.

Vremuri care ajută ca acest articol să ajungă la voi, fie pentru a-l citi fie pentru a da click pe “delete”.

Ia aminte! Acordă-le timp celor pe care îi iubeşti, pentru că ei nu vor fi cu tine pentru totdeauna.

Nu uita să le spui cuvinte frumoase celor care te admiră și prețuiresc. Nu uita să îmbrăţişezi oamenii dragi,  pentru că a-i avea, e cel mai mare dar, iar el nu poate fi cumpărat.

Nu uita să le spui “te iubesc!”  celor la care ţii cu adevărat.

Ţineţi-ți de mână partenerul, ori de câte ori ai ocazia, pentru că, atunci când te aștepți cel mai puțin,  omul de lângă tine poate pleca , de tot. 

Găseşte-ți timp pentru a iubi, găseşte-ți timp pentru a  comunica, găseşte-ți timp pentru a asculta.

….și toate acestea, pentru că viaţa nu se măsoară doar în inspiraţii şi expiraţii, ci în momentele în care “ţi se taie respiraţia! ”

Sursa : xochu-vse-znat.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate