Diverse Sănătate

5 gânduri distructive care ne dau peste cap

Psihologii au demonstrat că oamenii, cu ajutorul gândurilor, își influențează semnificativ cursul vieții și Destinul. Nu de puține ori, o “setare” negativă provoacă situații nefaste și ne influentează sănătatea psihică.
Gândurile negative ne împiedică să fim fericiți, ne otrăvesc sufletul și nu ne lasă ss ne bucurăm de viață. Ca să respirăm ușurați, e nevoie să conștientizăm următoarele 5 gânduri și să ne debarasăm cât mai repede de ele.

«N-o să reușesc!” – este cel mai frecvent gand negativ, care generează insuccese și eșecuri. Oamenii cedează repede și predau armele. Rostind aceste cuvinte, ei se debarasează de responsabilitatea pe care o aveau. Setându-se din capul locului pe nereușită, ei nici măcar nu încearcă să găsească soluții la problema respectivă. Pentru a scăpa de acest gând, trebuie să vă puneți problema : oare de ce să nu reușiți? Ce va impiedică?

«Capra vecinului e mai grasă și mai frumoasă..” – este vorba de binecunoscuta invidie, care nu ne lasă să trăim liniștiți. În ultima vreme, rețelele de socializare o alimentează copios. Toata lumea se laudă cu sotii minunați, cu casele și mașinile bengoase, cu vacanțele de vis. Involuntar, ajungem să ne comparăm cu respectivii. Ne întristăm și concluzionăm că nu suntem buni de nimic. În acest caz, nu trebuie să uităm că totul se obține, de regulă, cu mari eforturi. Poate ca vecinul a muncit , de dimineața până seara, pentru a-și îngrășa capra. Mai bine luați exemplu de la el, decât să vă pierdeți vremea invidiindu-l!

«Viața a devenit foarte complicată” complicată a fost, de fapt, întotdeauna. Nu uitați molimele din trecut, războaiele, foametea. Pe vremuri, să trăiești până la 35 de ani era considerată o victorie. Priviți în jur și încercați să fiți recunoscători. De fapt, se știe, este mai ușor să pozezi în victimă și să-i învinuiești pe alții de nereușitele tale.

«Am un serviciu prost” . De fapt lucrurile stau cam așa : in fiecare zi ajungem, cu chiu cu vai, la serviciu, înfruntând traficul. Aici petrecem cele 8-9-10 ore, apoi ajungem acasă, ne cufundăm in rețelele de socializare, mai corespondăm cu prietenii și ne culcăm. După care o luăm de la capăt. Și asa in fiecare zi. Totul devine o rutină enervantă. Dar să ne gândim mereu că există destui oameni pe pământ care nu au nici măcar asta. Dacă vrem să trăim mai bine, trebuie să facem ceva in această direcție. Nu ne place serviciul – să ne dăm demisia și să ne cautăm un job care să ne fie pe plac. Fericirea noastra stă in mâiinile noastre.

«Eu sunt vinovat pentru totul” . Oamenii obișnuiesc să se învinovățească pentru greșelile trecutului. Nu trebuie să uităm că , cu toții invățăm să trăim, iar greșelile nu fac decât să ne furnizeze experiență de viață. Nu vă mai învinovățiți aiurea si nu încetați să incercați din nou!

Pentru a vă dezvolta o gândire pozitivă, gasiți-vă un hobby și faceți sport. O idee buna este să comunicați cu copiii. Simpla lor privire și inocența lor vă vor încărca pozitiv. In plus, internetul abundă în jocuri pentru copii, care vă vor transporta in lumea mirifică a copilăriei.
Îndepărtați, așadar, gândurile negative si veți vedea : viața voastră va deveni mult mai frumoasă și vă veți umple de armonie interioară.

Sursa : garmoniazhizni.com

Publicitate