Acasă la mine

5 sfaturi pentru o gospodină de 10 (II) 

 

Continuăm seria sfaturilor, începută ieri și dedicată gospodinelor de 10 sau acelora dintre dumneavoastră care aspiră la acest statut.  

1. Album imaculat, în baie

Dacă vreți să aveți o baie imaculată ( cine nu-și dorește acest lucru?) secretul constă în curățarea ei cu ajutorul unei soluții preparată chiar de dumneavoastră! Amestecați așadar : două linguri de sodă calcinată cu două linguri de bicarbonat de sodiu alimentar. Curățați apoi baia cu acest amestec. Cada, chiuveta și closetul ar trebui să fie umede. Așteptați 5 minute, , după care aplicați desupra suprafețelor respective ( fără să le clătiți în prealabil!) un al doilea amestec : 50 g oțet cu 50 g înălbitor.  Mai așteptați jumătate de oră, după care puteți clăti suprafețele. N-o să va vină să credeți ce efect miraculos veți obține! 

2.  Perdele albe ca zăpada

Dacă în locuința voastră ferestrele sunt prevăzute cu perdele albe sintetice, aveți grijă ca, după ce le spălați și până să se usuce, ele să fie ferite de contactul cu razele soarelui! 

3. Un hol de intrare curat lună! 

Se știe, podeaua holului de intrare este supusă unei veșnice murdăriri. Pentru a înlătura acest fenomen nedorit, trebuie să vă procurați un suport pentru încălțăminte. În acest fel, holul vostru va dobândi o necesare protecție, care îl va feri de murdărirea continuă. 

4. Sacii pentru spălat rufe

Aceștia sunt extrem de necesari, atunci când spălăm rufe delicate. Dar nu trebuie neapărat să cheltuim bani, pentru a ni-i cumpăra din magazin! Ei pot fi improvizați chiar de către noi.  Nu trebuie decât să folosim, în acest scop, o banală față de pernă! 

5. Fierberea “economică” 

Dacă ați decis , în ultimul moment , să serviți la masă paste subțiri, nu trebuie să le fierbeți până la atingerea timpului de fierbere indicat pe pachet. Imediat ce apa fierbe, turnați în ea pastele respective, amestecați-le bine, opriți focul și acoperiți oala cu un capac. Peste 10 minute pastele vor fi gata. 

Sursa foto : stanok.guru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.