banner marshal garden
Ea și El

5 pași pentru a uita vechile relații

Ruptura de un om, alături de care ai fost foarte fericită, la un moment dat, este un lucru foarte dificil. Recunoaște: câte nopți nedormite ai petrecut, gândindu-te ce-o fi făcând el acum, cu cine o fi? Dar și câte frământări n-ai traversat, la finele perioadei cât ați fost împreună? Și, mai ales, de câte ori nu te-ai împiedicat de trecut, acum, când încerci să-ți reconfigurezi viitorul? Ai vrea să scapi de trecut, ca de un vis urât, dar nu poți..
Ai senzația că ai uitat lucrurile frumoase ce vă legau, dar uite, ori de cate ori treci, să zicem, pe lângă locul în care v-ați întâlnit pentru prima oară, amintirile te năpădesc și iar te podidesc lacrimile… Ai senzația că l-ai iertat, pentru tot ce ți-a făcut, dar iarăși, văzându-l, constați că sufletul ți se umple de ură și de o inexplicabilă senzație de dor…

Psihologii au elaborat însă 5 etape necesare, care te vor ajuta să te rupi de trecut și să-ti recapeți echilibrul interior.

Negarea: Nu, acest lucru nu se poate întâmpla!

Este una din primele reacții, la pierderea unei persoane lângă care ai fost candva fericită. Este un soi de mecanism de autoapărare, menit să-ți înlăture durerea. Încerci să-ți spui că totul e în regulă, deși în sufletul tău știi ca nu este așa. Trebuie să te concentrezi și să accepți realitatea așa cum este ea, chiar dacă situația ți se pare nedreaptă. Încetează să-l mai suni, să-i trimiți mesaje. Obisnuiește-te cu ideea că nu mai e al tău și că tot răul e spre bine.

Furia: Cum a putut să-mi facă una ca asta?!?

Timpul trece, realitatea se instaleaza confortabil și începi să resimți durerea din suflet. De multe ori aceasta se transformă în ură. Si atunci ai tendința să găsești vinovați pentru cele ce ți s-au întâmplat, uneori dând vina pe oameni apropiați ție . În adâncul sufletului tu știi bine că aceștia nu au nicio vină, dar îți descarci nervii asupra lor.
Lucrul de care ai acum nevoie este iertarea : să te ierți pe tine pentru neajunsurile tale. Doar stii și tu că oameni perfecți nu există. Și nu ești singura care a fost făcută să sufere. Încearcă să te ocupi cu ceva care-ți place și vei scăpa de încărcătura negativă.

Să-i mai dau o ultimă șansă

Când conștientizezi că realitatea te împinge pe marginea prăpastiei, intri brusc în panică și încerci să “supraviețuiești”, cu orice preț. Atunci ești dispusă să faci orice pentru a schimba situația pentru a-l readuce lângă tine. Poți încerca prin mai multe feluri : și prin dialog sau, pur și simplu, implorându-l să nu-ți mai provoace suferință. Dar, înțelege! Este absolut necesar să te rupi de trecut doar asta este spre binele tău! Încearcă să te ții departe de orice informație care vine din direcția lui, inclusiv de rețelele de socializare, unde ai putea afla amănunte din viața lui! Acceptă că nu mai sunteți împreună și că nu veți mai fi niciodată!

Depresia : Totul e pierdut!

….adică, atunci când în sfârșit vei înțelege că nimic nu va mai fi niciodată cum a fost cândva și că nu mai e nimic de făcut pentru a schimba acest lucru.
Și deodată simți acea lipsă de vlagă și de dorință de a face ceva. Nimic nu mai are sens și, iată, depresia se instalează încet-încet. Te izolezi de prieteni și de cei dragi, îți pierzi pofta de mâncare sau, dimpotrivă, începi să manânci fară să te mai controlezi, suferi de insomnii sau, dimpotrivă, dormi nepermis de mult. Te simți pierdută și simți că nimeni nu mai are nevoie de tine.
Da,știu, nu e ușor, dar trebuie să te mobilizezi și să-ți restabilești starea fizică și psihică, cât nu e prea târziu! Înconjoară-te de persoane pozitive, încearcă să-ți deschizi sufletul în fața unei prietene apropiate și ține cont de sfatul ei.

Etapa de acțiune : Da, voi încerca!


În fine, ești pe calea cea bună! Atunci când vei accepta tot ceea ce se întâmplă cu tine, vei reuși să accepți și pierderea suferită. Nu este o garantie a fericirii, dar vei reuși să zărești, în sfârsit, luminița de la capătul tunelului!
Vor exista lucruri care-ți vor aminti de trecut, spre exemplu fotografiile în care erați impreuna. Ascunde-le la fundul șifonierului! Încearcă, în fiecare zi, să-l arzi pe “Fostul” din amintirile tale. Da, vor exista cicatrici, da, va fi o operațiune dureroasă, dar merită, pentru că vă asteaptă o viață fericită, lânga un om care sigur nu vă va dezamăgi niciodată!

Sursa : healthandsoul.ru

surse foto: tampereclub.ru, 5sfer.com, mayasakura.ru, psychologies.ru, vitamarg.com

Femei de 10 pe Facebook