Sănătate

5 modalități simple pentru a-ți crește productivitatea

Unii încearcă să-și ușureze viața stând degeaba, alții, dimpotrivă, încearcă să și-o facă și mai productivă! Haideți să vă vindem niște ponturi, apropo de felul in care puteți extrage maximum de eficiență din mâncare, mișcare fizică și somn, astfel încât să vă creșteți productivitatea!

1.Beți cafea “grasă”
Când vi se pare că v-au lăsat puterile și nu mai vreți decât să dormiți, vă trage spre o cafea, nu-i așa? Însă nu la toți cafeaua are efectul scontat. Mult mai eficientă devine cafeaua dacă introduceți în ea niște grăsimi : o linguriță de ulei de cocos sau unt de masă. Ceea ce este chiar sănătos.

2.Mâncați mai des
Gustările dese, în cantități mici, sunt recomandate celor care vor să slăbească. Funcționează, și dacă vreți să vă sporiți poductivitatea. Porțiile mari obosesc sistemul digestiv, organismul trebuind să-și folosească forțele pt a digera, și nerămânând resurse pt alte provocări.

3. Consumul de nootrope.
Acestea sunt suplimente nutritive care au ca scop activizarea activității cerebrale. Trebuie însă consultat ,medicul. Exemple: vitaminele din grupa B, acizii grași Omega3, Calciu, Fosfor, Fier, Magneziu. Consumați, cu încredere, produse precum: pește, lactate, ouă, morcovi, roșii, sfeclă, broccoli, verdețuri, mere, fulgi de ovăz, nuci, semințe de dovleac.

4.Încercați să aveți un somn de calitate.
Dacă vă treziți obosite, înseamnă că somnul vostru nu este de calitate și trebuie să lucrați la asta.
Renunțati la gadgeturi cu două ore înainte de culcare: lumina albastră a ecranelor perturbă formarea de melatonină – hormonul somnului.
Folosiți ochelarii pentru somn și dopurile pentru urechi. Izolarea este necesară, pentru un somn liniștitor.

5.Oferiți-vă un “stimulent” care sa vă “trezească”!
Iată câteva sugestii:
– un duș alternativ – rece și fierbinte, în reprize de câte 30 de sec.
– schimbarea poziției în timpul lucrului, mai ales dacă aveți muncă de birou. Puteți încerca invclusiv să lucrați, stând în picioare.
Se recomandă să faceți pauze la fiecare 45 de minute, pentru o scurtă plimbare și cateva mișcări de dezmorțire.
– seara, faceți câteva exerciții de yoga, spre exemplu, stați cu picioarele în sus, pentru o mai bună irigare a creierului.

Sursa: lifehacker.ru

sursa: happylady.su, noellekirchner.com

Uscatoare rufe