Sănătate

5 boli care pot fi diagnosticate după mirosul din gură

Portrait of joyful satisfied girl gesturing her beaming white healthy teeth with two forefingers looking at camera isolated on grey background. Orthodontic concept

Medicii avertizează : afecțiunile gingiilor, diabetul și chiar cancerul pot fi diagnosticate studiind mirosul cavitații bucale. Nu, nu este doar un vis al viitorului, ci o constatare a medicilor, foarte atenți la toate simptomele pacienților lor.

Preeclampsia

Această afecțiune semnifică o tensiune arterială ridicată, in timoul sarcinii. Respirația femeii gravide poate semnala această afecțiune mult inainte de apariția simptomelor.

Cancerul pulmonar
Oamenii de știință israelieni au conceput un aparat cu ajutorul căruia, cu o precizie de 90 la sută, se poate diagnostica , in faza incipientă, cancerul pulmonar. Aparatul seamănă, ca formă, cu etilotestul, cel cu care se măsoară alcoolemia.

Insuficiența renală
Pentru a o diagnostica, nici măcar nu sunt necesare aparate sofisticate. Respirația capătă , in acest caz, un miros de amoniac. Cercetătorii studiază posibilitatea de a detecta concentratiile mici de amoniac din respirația pacienților, pt o diagnosticare timpurie.

Insuficiența hepatică
Dacă ai astfel de probleme, respirația ta va avea miros de pește crud. Asta pentru că ficatul tău nu mai face față toxinelor aflate în organism. Un miros specific, in acest caz, va dobândi și transpirația ta.

Diabetul zaharat
Un miros specific, dulceag, “de fructe” din gura unei persoane, poate atrage atentia asupra unui stadiu incipient de diabet. Nu vă culcați pe-o ureche!

Sursa : kolobok.ua