Diverse

5 modalități eficiente pentru a scăpa de gândurile negre

 

Există o ipoteză, potrivit căreia gândurile noastre au consistență materială. Iar dacă ne gândim mereu la ceea ce este mai rău, acest lucru se va reflecta, cu siguranță, asupra psihicului nostru, dar și a sănătății. Iată de ce este bine ca, dacă gandurile negre au pus stăpânire pe noi, trebuie să facem eforturi susținute pentru a reveni la gândirea pozitivă. Dar cum să facem acest lucru? Există 5 modalități, extrem de eficiente. 

1. Găsește motivul gândurilor negative și înlătură-l! 

Psihologii recomandă nu numai blocarea gândurilor negre, ci și exterminarea cauzei lor. Spre exemplu, gandul că vom fi părăsite, va fi , cel mai posibil, urmat de o despărțire de omul pe care-l iubim. 

Gândurile negre trebuie blocate cu orice preț, imediat ce apar! 

2. Scrie și arde! 

     Iată încă o metodă : scrie-ți gândul negru pe hârtie, cu toate amănuntele. Recitește, de câteva ori, și dă-i foc acelei hârtii. În consecință, multe din cele scrise vor ajunge să vi se pară ridicole. E foarte bine dacă reușești să transformi în glume gândurile tale negre. 

   Dacă gândurile negre sunt legate de teama de ceva anume, psihologii recomandă să privești răul drept in ochi, altminteri iți va fi foarte greu să te lupți cu el. 

3. Încarcă-te de pozitiv!

     Este foarte important să găsești o astfel de activitate, care să te țină departe de gândurile tale negre. Să te încarce de energii pozitive. Cel mai indicat este să găsești astfel de activități, care să te facă să ieși din zona ta de confort. Spre exemplu, dacă ești o persoană rușinoasă, înscrie-te la cursuri de actorie!

4. Imprietenește-te cu sportul! 

     Sportul te va ajuta să lupți cu gandurile negre. Nu degeaba el este considerat a fi un instrument principal in lupta cu depresia . În timpul efortului fizic, corpul eliberează endorfine, ceea ce generează starea de euforie. Iată de ce, după o alergare, o sesiune la sala de fitness sau câteva bazine, ne simțim mult mai pozitive. 

5. Alege o comunicare pozitivă

      Este foarte important să relaționezi cu persoane care gândesc pozitiv, pentru ca noi, oamenii, suntem foarte influentabili. De aceea este posibil ca gândurile noastre negre să ne fie induse de alții. Așa că e foarte important să avem de a face doar cu oameni optimiști. 

Sursa : 5sfer.com