Diverse

Sfaturi pentru cele ce vor să fie fericite la 40 de ani

Peste doi ani de cercetări și peste 400 de interviuri cu femei de vârstă mijlocie au ajutat-o pe reportera Barbara Bradley Hagerty să înțeleagă resorturile unei vieți fericite în această etapa a vieții. Recomandarile pe care le-a făcut cunoscuta jurnalistă americană vi le împărtășim mai jos:

1. Orientați-vă către obiective pe termen lung, nu alergați după plăceri de moment. In acest fel aveți șansa să le atingeți pe amândouă. img_3290Aristotel era de părere că la baza comportamentului uman stă dorința de a fi fericit. Iar fercirea nu constă numai în mici bucurii punctuale – de genul unei mâncări gustoase sau a unei zile superbe pe mail mării, ci este mai mult o dorință de a atinge obiective importante : educația copiilor, spre exemplu. Luptați pentru a vă atinge țelurile și veți fi fericite!

2. Alegeți ceea ce e mai important. Obiectivele pe termen scurt au un efect distrugător asupra vieții voastre. Spre exemplu, vă focusați asupra carierei, care vă aduce mulțumire la seviciu, și amânați probleme legate de familie, copii. Adevăratele satisfacții însă vin din această ultimă direcție.

3. Feriți-vă de plictiseală! Majoritatea oamenilor devin profesioniști în img_3293domeniile lor către vârsta de 40 de ani, și atunci apare nevoia de a opta: să ” joace” liniștit sau să riște. Și, așa cum se întâmplă deseori, evitarea riscului duce la stagnare și la o viață nefericită.
Țineți minte că aveți în mână toate cărțile – căci există o diferența majoră între ceea ce erați la 20 de ani și ceea ce sunteti acum. Asta nu înseamnă că trebuie să vă urmați fanteziile cu orice preț! Nu, puteți doar calcula în ce fel vă puteți face treaba la serviciu, investind în ea maximum de experiență, creativitate și talent.

4. În fiecare etapă a vieții trebuie să găsești un domeniu în care să fii începător. Încercați mereu lucruri noi. Chiar dacă veți traversa un eșec, el vă va întări. Plimbați-vă pe bicicletă, inventati-vă un hobby inedit Dacă în viață veți găsi oameni și activitați care să nu vă fie indiferenți, veți avea o viață interesantă și plăcută.

5. Puneți semne de punctuație în viața voastră. Prima parte a vieții img_3287include o mulțime de etape : absolvirea facultății, începutul carierei, nunta, primul copil etc. Vârsta mijlocie poate fi asemănată unei cărți fără structură : fără propoziții, capitole, semne de punctuație. Nu uitați că obiectivele pe care ni le fixăm ne și ajută să gândim. Micile victorii asupra noastră înșine ne vor ajuta să ne trezim fericiți în fiecare dimineață. . Fixați-vă obiective și încercați apoi să le atingeți!

6. O serie de înfrângeri – este exact ceea ce trebuie! Se pare că lucrurile negative sunt concentrate fix în această “vârstă mijlocie”: poți divorța, îți poți pierde părinții, serviciul la care ții atât de mult, sănătatea. Însă oamenii care duc o viață liniștită, parcurg mult mai greu aceste momente, cad mai ușor în depresie, decât cei ce au traversat o viață cu multe probleme. Unele eșecuri vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine și să vă recâștigați forțele pentru viitoarele bătălii. Este foarte important anturajul vostru. De regulă, cei care ii lasă pe cei din jur să îi ajute, se “recuperează” mai rapid decât cei independenți. Dar e foarte important și să te bazezi pe tine însuți.

img_32917. Cele mai mari amenințări pentru căsnicia voastră sunt plictiseala și lipsa de atenție față de celălalt. Creierul are nevoie de noutate. De aceea, modalitatea cea mai sigură de a resuscita o căsătorie care a devenit rutină, sunt emoțiile noi. Plecați în călătorii. Chiar dacă anticipați că va fi plictisitor, veți vedea că nu e așa! Evadarea din zona de obișnuință și confort, chiar și numai pentru un timp scurt, va da culoare vieții voastre.

8. Fericirea înseamnă dragoste. Punct! George Vaillant, un celebru psihiatru și om de știintă, a făcut o cercetare pe parcursul a câteva decenii ( cercetare care continuă si astăzi) : de ce unii oameni obțin succesul în viață, iar alții nu? A rezultat că secretul unei vieți fericite și încununate de succes nu are explicații biologice. Nu e nici o chestiune de genetică, nici de educație, și nici de poziție socială. Secretul unei vieți reușite este atmosfera plină de căldură și dragoste în care ți-o trăiești.
In concluzie , țineți mine: o a doua șansă există întotdeauna: trebuie doar să țineți mereu ochii deschiși!

Sursa: lifekacker.ru

Surse foto: videofon.com, imperia.mod, vtimashevske.ru, fintunning.ru, ivona-bigmir.net