Sănătate

5 lucruri care se întâmplă cu sănătatea ta, dacă bei zilnic cafea

 

Multă lume nu-și poate începe ziua, fără o ceașcă de cafea aburindă. Dincolo de gustul său divin, ea ne oferă un șuvoi de energie, iar căldura sa ne încălzește corpul. Așadar. Ce se va întâmpla cu noi, dacă vom bea cafea în fiecare zi?

Ni se amplifică metabolismul
Este o veste bună pentru cei se vor să facă sport. Cofeina crește, în mod natural, nivelul energetic al organismului si accelerează metabolismul. Chiar dacă este un efect temporar. Studiile au relevat că rezistența unui sportiv crește cu 66 la sută după ce acesta bea o cafea.

2 Creierul devine mai sănătos
Potrivit studiilor, consumul a 3-5 cești de cafea pe zi scad riscul de apariție cu 65 la sută. În plus, s-a demonstrat că, în urma consumului de cafea, se ridică starea de spirit, crește viteza de reacție, se ameliorează memoria și crește capacitatea de atenție.

3. Devenim mai fericiți
Oamenii de știință din Universitatea Harvard au demonstrat că femeile și bărbații adulți care au băut de la două la 4 cesti de cafea în fiecare zi, au prezentat un risc de sinucidere cu 50 la sută mai mic decât cei care nu sau băut cafea sau au băut cafea fără cofeină.
În plus, cafea conține foarte mulți oxidanți, chiar mai mulți decât fructele și legumele la un loc. Conține de asemenea nutrienți, potasiu, votamoinele B1, B2, B3, B5. Toate aceste elemente sporesc senzația de fericire. Așadar, beți cafea și zâmbiți!

4. Previne apariția cancerului de piele
Cercetarile au evidențiat faptul că persoanele în vârstă care au consumat, la viața lor, de la 3-4 cești de cafea în sus, au avut un risc de dezvoltare a melanoamelor cu 20 la sută mai mic.

5. Scade riscul de îmbolnăvire de diabet
Riscul de a dezvolta diabet zaharat scade cu 11 la sută la băutorii de cafea.

Așa că, dacă până acum ați fost sceptici, cu privire la consumul de cafea, de azi înainte puteți să vă savurați în liniște cafeluțele zilnice : aveți undă verde de la doctori!

Sursa : 5 sfer.com

Femei de 10 pe Facebook