Sănătate

4 feluri în care ne sabotăm noi înșine propria fericire

Foarte des obișnuim să asociem fericirea cu bogăția materială, cu relațiile ideale în cuplu, cu serviciul de vis pe care-l avem, cu o vacanță de neuitat. Căutăm fericirea în lumea exterioară și ne tinem strâns de ea, atunci când ni se pare că am găsit-o. Iar mai apoi, când totul se duce de râpă, fericirea asta a noastră se duce și ea pe apa Sâmbetei, cat ai clipi din ochi. De ce? Pentru că drumul nostru spre o astfel de fericire va fi mereu un drum închis. Căutarea fericirii se termină mai totdeauna cu o mare dezamăgire, pentru că totul în jur este foarte fragil. Ceea ce se află în afara noastră nu e nimic altceva decât un stimulator efemer al unor senzații plăcute și atât. Iar aceste senzații nu reprezintă nicidecum fericirea, pentru că ceea ce ne face fericiți astăzi, mâine s-ar putea să ne facă nefericiți.
Păi si atunci…ce înseamnă fericirea? Dacă n-o putem obține cu ajutorul belșugului material, al armoniei în cuplu, al unui servici bun și al unei vacanțe de vis, atunci…unde s-o căutăm?
În realitate, fericirea nu poate fi găsită. Nu ne putem decat CONECTA la la ea.
Fericirea este o stare intrinsecă, pe care o avem încă de la naștere. Alegerea este a noastră : fie o simțim, fie o ignorăm. Și facem această alegere în fiecare zi, chiar aici, chiar acum. Dacă o activam în interiorul nostru, vom începe s-o vedem peste tot , în toate cele aflată în afara noastră. Și atunci, chiar dacă lucrurile nu merg chiar cum trebuie, noi continuăm să fim fericiți.
Putem să plângem, să ne enervăm, să fim dezamăgiți sau debusolați, dar rămânem conștienți că starea noastră emoțională este schimbătoare. A fi fericit înseamnă a accepta condițiile exterioare, dar și emoțiile interioare pe care acestea le trezesc în noi. Asta înseamnă că noi înșine alegem cum să reacționăm : conștientizăm ce anume se întâmplă în interiorul nostru și, cu ajutorul alegerii noastre, stopăm orice comportament distructiv. Poate fi dificil, – să te concentrezi mereu asupra emoțiilor tale, asupra reacțiilor față de mediu. Dar făcând acest efort, vom putea beneficia de acea fericire cu care suntem hărăziți încă de la naștere.
Iată patru feluri în care noi înșine ne sabotăm fericirea.

1. Aștept să fiu fericită de la sine
Acest lucru se poate referi la o întâlnire, la serviciul pe care-l am, la prietenii mei, la o călătorie sau chiar la o ..minune. Procesul de așteptare. A aștepta să mi se întâmple un lucru fericit devine, de fapt, o nenorocire. Lumea este un loc foarte complicat pentru a trăi. Pe langa bucurie, pace și veselie, ea este plină de boli, dezamăgiri și nedreptăți. Dorința de a avea parte numai de o fața a medaliei este practic un fel de a spune “nu” vieții.
A fi fericit înseamnă a prevedea și a te împăca și cu faptul că , în drumul tău, te vei întâlni și cu destule sincope, chiar dacă astăzi toate îți merg bine.

2. Mă ingrijorez prea des
Îngrijorarea este o meteahnă pe care o avem, majoritatea dintre noi. Este starea pe care o simțim, atunci când situația se complică. A fi cu adevărat fericit înseamnă să învătăm să ne îngrijoram mai puțin și să acționăm mai mult. Dacă e în puterea noastra să schimbăm ceva, haideți s-o facem! Dacă nu putem face nimic, atunci măcar să ne relaxăm și să lăsăm viața să-și urmeze cursul.

3. Învinuiesc întreaga lume pentru necazurile mele
Haideți să fim de acord că fiecare din noi avem probleme. Dar a-i învinui pe ceilalți, pe Cel de Sus, conjunctura sau timpul, nu ne va face niciodată mai fericiți. Lumea este așa cum este. A-i învinui pe ceilalți nu îneamnă decât o modalitate de a pasa responsabilitatea de pe umerii noștri.
Adevărata fericire presupune a accepta ceea ce ni se întâmpla. Dacă suntem vinovați pentru asta, haideți să luam măsuri și să îndreptam problema, fară să învinovățim si fără să ne căim.

4. Ne agățăm de trecut
Trecutul rămâne în urmă, dar rămâne și în memoria noastră. Și, deși nu putem controla revenirea, în mintea noastra, a amintirilor, suntem capabili totuși să începem să ne armonizăm cu trecutul. În loc să ne blocăm pe întrebări precum “ de ce?” și “cum?” , haideți să începem să privim trecutul ca pe o punte care duce spre un viitor mai bun pentru noi.
Trecutul ne-a făcut ceea ce suntem și ne-a predat lecții extrem de importante, iată de ce trebuie să-l privim cu recunoștință. Privindu-l cu regret sau tristețe, nu facem decât să ne ruinăm fericirea.

Sursa : cluber.com.ua

Uscatoare rufe