Acasă la mine

15 sfaturi diverse pentru gospodinele perfecte

 

Multe “neplăceri casnice” pot fi evitate sau repede îndreptate, dacă folosești metode corecte și verificate în practică de alte gospodine. În cele ce urmează, am afunat o serie de sfaturi de la cele mai performante gospodine din randul cititoarelor noastre. Rețineți-le! Sigur, la un moment dat, vă vor ajuta. 

1. Poșeta fără miros

Vrei să scapi de mirosul nepălcut din poșeta ta? Strecoară înăuntru, pentru 24 de ore, un pliculeț de ceai nefolosit. 

2. Țevi desfundate

Remediul perfect este sarea. Introduceți sare în țevi și clătiți cu apă clocotită.

3. Un fier de călcat curat

Un amestec de spirt si oțet va înlătura arsura de pe talpa fierului vostru de călcat. 

4. Ciorba de legume

În ciorbele de zarzavat proaspăt nu adăugați condimente de genul foi de dafin, piper etc. Mai bine adăugați în ciorba proaspăt gătită verdeață. E mult mai gustos și mult mai sănătos.  

5. Igiena în bucătărie 

Este obligatoriu  să curățați periodic fundurile de tocat cu oțet dizolvat în apă. 

6. Salată cu ulei

Uleiul trebuie adăugat în salată numai după ce l-am amestecat cu sare, piper și oțet. Rețineți : sarea nu se dizolvă în ulei. 

8. Compot rece

Pentru a răci în regim de urgență compotul proaspăt fiert, puneți vasul cu compot într-o oală cu apă rece și sărată. 

9.  Pește fără miros

Unii pești, atunci când îi fierbem, emană un miros neplăcut. Dacă vrem să scăpăm de el, trebuie să adăugăm în apa în care foerbe peștele radăcină de pătrunjel și țelină. Nu strică nici adăugarea unei  cepe.  

10. Flori din locuință

Florile de câmp vor rezista mai mult dacă vom picura în apa din vază câțiva stropi de detergent de vase. Nu exagerați însă, pentru că veți obține efectul contrar.  

11. Albul strălucitor al căzii de baie

Dacă vreți să aveți o cadă albă ca zăpada, trebuie să o frecați bine cu un amestec de sodă calcinată (2 linguri) și bicarbonat de sodiu alimentar ( 2 linguri). Când o frecați, cada trebuie să fie umedă. Asteptați 5 minute,apoi clătiți-o cu un amestec de oțet ( 50g) și înălbitor ( 50 g). După încă jumătate de oră, clătiți-o cu apă și… n-o să vă vină să credeți!   

12. Perdele de vis

Dacă aveți perdele albe sintetice, după ce le spălați aveți grijă ca, la uscare, să nu fie expuse niciun pic la soare. 

13. Sacii pentru spălat rufe

Se știe, ei sunt absolut necesari, atunci când avem de spălat rufe delicate. Dar nu vă grăbiți să-i vumpărați din magazin : îi puteți confecționa voi însevă, din fețe de pernă scoase din uz. 

14. Fierbere “economică” 

Dacă ați decis să serviți la masă paste mărunte, nu vă grăbiți să le fierbeți complet. Imediat ce apa începe să fiarbă, puneți pastele, amestecați bine, opriți focul și acoperiți vasul cu un capac. În 10 minute pastele vor fi gata! 

15. Odorizantul de interior

Dacă tocmai ce vi s-a terminat parfumul preferat, nu vă grăbiți să aruncați sticluța. Scoateți dozatorul, turnați în sticluța de parfum apă obișnuită ( jumătate din volum) și introduceți in interior bețișoare de lemn. În cameră va mirosi exact așa cum vă place! 

Sursa foto : repairshome.ru