Ea și El

12 reguli pentru a fi o invingătoare

ohiocryo.com

Unul dintre cei mai mari psihiatrii și psihoterapeuți ai lumii, Mikhail Litvak, a împărtășit tuturor, cu generozitate, un mic ghid pentru a depăși fiecare obstacol care ne apare în viață.

1. Stai departe de persoanele care nu au o părere bună despre ele însele. Sunt genul de oameni care obșnuiesc să îi vorbească de rău pe alții.

2. Dacă vrei să faci săpături, fă săpături în știință și cunoaștere. Nu face săpături în viața altora. 

3. Când te simți deprimată, consideră că este momentul ideal pentru introspecție și reevaloarea vieții. Acest ar putea fi motivul principal al declanșării depresiei.

4. Încearcă să îți construiești o imagine bună despre propria persoană. O dată ce ai obținut lucrul acesta, nu mai ai nevoie de aprobarea nimănui.

5. Fă ceea ce îți dorești, atunci când îți dorești. Nu este un moment mai potrivit să faci ceea ce îți dorești decât momentul prezent. Când ceri permisiunea, cel mai probabil nu o vei obține și asta te va împiedica să mergi mai departe.

6. Atât persoanele mature, cât și cele imature dețin cunoștințe. Doar că le folosesc diferit. Cei imaturi îi critică pe ceilalți. Luptă așadar să devii o persoană matură.

7. Cel mai scurt pas către eșec este încercarea de a-i mulțumi pe toți. Fă ceea ce îți dorești, fără să îi rănești pe cei din jur și ai încredere că ești o persoană bună, iar modul în care te percep ceilalți este problema lor.

8. Muncește pentru a obține succesul, fără să îți dorești să demonstrezi nimic nimănui. Vei observa cum insultele și comentariile răutacioase dispar, ca prin minune.

9. Dacă pui capăt unei situații sau unei relații, asigură-te că o faci pentru a te maturiza și progresa. Nu lăsa ego-ul să îți strice relațiile.

10. Încetează să mai vânezi fericirea și vei descoperi locul unde se află. Fericirea este un semn că te afli pe drumu cel bun. Dezvoltarea personală este drumul cel mai scurt către fericire.

11. Lasă fanteziile să fie în acord cu posibilitățile tale. Dacă visezi să ajungi cântăreață de operă când nu ai voce absolut deloc, irosești timpul inutil. Ori îți îmbunătățești abilitățile pentru a-ți îndeplini visul, fie îți schimbi aspirațiile, în acord cu potețialul pe care îl ai.

12. Dacă ai de ales între o carte bună și o conversație cu o persoană goală, alege cartea. Citind o carte bună, poți învăța ceva, în timp ce conversația cu o persoană superficială este doar o pierdere prețioasă de timp.

Sursa: lifecoachcode.com
Foto: ohiocryo.com