banner marshal garden
Ea și El

12 lucruri pe care să i le spui partenerului în momentele dificile

Dacă te afli într-o relație de lungă durată, cu siguranță ai trecut și prin momente dificile. Atunci ai realizat cât de greu este să păstrezi o relație. Pentru a menține o stare de bine în cuplu este nevoie de multă muncă și înțelepciune. O vorbă bună, inspirată, spusă într-un moment de tensiune poate alunga norii care amenință liniștea și armonia cuplului. Iată câteva sugestii:

– “Vreau să învăț cum să rezolv un conflict.” 

Dacă nu înveți să rezolvi conflictele sau să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare, relația ta nu va rezista mult timp. Trebuie să fii deschisă, să îți descoperi stilul de a menegeria conflictul și să îl pui în aplicare.

– “Ce pot face pentru a-ți ușura situația?”

O astfel de întrebare demonstrează că ții cu adevărat la partenerul tău.

– “De ce ai nevoie de la mine acum?”

Dacă îi adresezi o astfel de întrebare îi arăți partenerului tău că nu vrei să fugi de probleme. Are menirea de a calma situația iar o comunicare bună poate oferi chiar soluția problemei.

– “Te respect.”

Dacă îți dorești o relație de succes, pasională și de durată trebuie să fii sinceră, să arăți interes și compasiune. Arată-i că observi lucrurile bune pe care le face. Este o formă de respect iar acest lucru este foarte important pentru bărbați.

– “Vreau să petrecem timp de calitate împreună.”

Acest lucru este esențial pentru o relație sănătoasă. Dacă ești tot timpul ocupată și ai alte priorități, nu te baza pe liniște în cuplu.

– “Te iubesc.”

Trebuie să poți comunica sincer și deschis sentimentele pe care le ai. Dacă nu poți vorbi cu iubitul tău despre ceea ce simți, atunci cu cine ai putea vorbi?

– “Iartă-mă, te rog.”

Să ceri și să oferi iertare este cu siguranță unul dintre cele mai dificile lucruri într-o relație de iubire. Dar oricât de greu ar fi, rezultatul merită din plin efortul.

– “Îmi pare rău.”

Dacă ai greșit, spune-i partenerului tău că îți pare rău. Îi poate dezarma furia.

– “Sunt mândră de tine.”

Este o afirmație care îi va crește orgoliul. Arată-i că ceea ce face este apreciat.

– “Mulțumesc.”

Aprecierea ta îl va motiva să facă și mai multe lucruri pentru tine.

– “Voi face mai mult efort pentru a…”

Arată-i că te maturizezi și ești dispusă să faci eforturi pentru a îndrepta lucrurile care nu funcționează.

– “Copilul nostru este norocos cu un tată ca tine.”

Este un adevărat compliment să îi spui că este un model de urmat pentru copilul vostru. Îl va face să aibă o părere mai bună despre el și îl va motiva să se implice din ce în ce mai mult.

Sursa: positivethingsonly.com

Femei de 10 pe Facebook