banner marshal garden
Ea și El

11 Secrete ale unei căsnicii fericite, în opinia unui scriitor american. Evident, bărbat.

 

Secretul unei căsnici fericite se ascunde în zâmbetul de bucurie de pe chipul partenerului tău. Fiecare om are maniera lui de a interpreta acest postulat.
Unora le sunt necesari 25 de ani pentru a ajunge la această concluzie, alții își încep viața de cuplu știind foarte precis că lucrurile cele mai mărunte o pot face, de fapt, frumoasă pe aceasta din urmă. Desigur, oameni ideali nu există. Înaintăm prin viață, facem greșeli, punem întrebări și căutăm răspunsuri. Dacă vreți însă să fiți un soț și o soție ideali, trebuie să lucrați la asta.
Ne-am obișnuit cu toții să spunem ca femeia trebuie să fie mai înțeleaptă, mai tolerantă
și mai diplomată în cadrul relațiilor de cuplu. Dar uneori este bine să schimbăm aceste stereotipuri. Acest lucru l-a încercat americanul Troy Stoneking, scriitor și life-coach, după care le-a împărtășit celor din jur cei 11 pași care pot conduce, în opinia sa, la o căsnicie fericită. Iată, așadar, cele 11 lucruri pe care le face Troy, pentru ca soția sa să fie o femeie fericită:

1.Îndepliniți cele mai simple activități casnice. Scoateți vasele din mașina de spălat și puneți-le la loc. Faceți patul. Nici nu știți cât de plăcut surprinsă va fi soția dvs. Prin asta îi transmiteți că sunteți alături de ea, în crearea confortului conjugal.
2. Puneți pe primul loc interesele soției dvs. Înainte de a lua decizii, interesați-vă, spre exemplu, ce-ar dori să mănânce, la prânz, soția dvs. Dimineața făceți-vă traseul astfel încât s-o puteti lăsa și pe ea, în drum, la serviciu. Mai întâi gânditi-vă la ea, apoi la dvs. Nu e o slăbiciune, ci e spiritul masculin, manifestat în lucruri mărunte.
3. Ascultați, fără să vă impuneți punctul de vedere. Când soția vrea să vă spună ceva, ascultați-o, pur și simplu. Manifestați-vă interesul, puneți întrebări, detaliați. O veți ajuta să se descurce în propriile probleme. Nu săriți s-o ajutați, decât dacă vă cere în mod explicit.
4.Purtați-vă cu ea delicat. Nu va lăsați pradă propriilor emoții, nu fiți violent în limbaj. E greu, dar trebuie să încercați. Amintiți-vă mereu cât de mult înseamnă ea pentru dvs.
5.Spuneți-i cât mai des cuvinte frumoase și exprimați-va recunoștința. Nu fiți zgârcit în „te rog” și „mulțumesc”.

6. Făceți-i complimente. Dacă soția dvs se hotărăște să se tundă sau își cumpără o haină nouă, fiți atenți la aceste detalii. Complimentați-o, și femeia pe care o iubiți va înflori. Povestiți-le prietenilor voștri câte lucruri minunate face soția dvs. Troy spune ” O iubesc și de aceea ii fac complimente cu orice ocazie. Și mă străduiesc s-o laud mai ales atunci când nu mă aude. E foarte important ca toți cei din jur să știe ce femeie minunată este”.
7. Îndepliniți-vă responsabilitățile. Există o serie de obligații ce-i revin, prin definiție, bărbatului : să scoată gunoiul, să facă reparații în casă, să care greutățile. Chiar dacă le faceți in ritmul vostru, făceți-le! Nu transferați aceste sarcini pe umerii ei!
8.Asculați, cereți-vă iertare și schimbati-vă! Troy povestește un mic fapt, întâmplat în timpul partidei matinale de jogging: „Sunt un bun alergător, așa că a alerga 3 mile este, pentru mine, floare la ureche. La un moment dat soția mi-a atras atenția că expresia mea ” La naiba, nu sunt decât 3 mile!” i-ar putea ofensa pe prietenii noștri. Mi-a reamintit ca, la începuturi, si pt mine 3 mile reprezentau ceva colosal. Oamenii din jur trebuie respectați, așa că am renunțat pentru totdeauna la această expresie”.
9. Cereți-i părerea! Dacă Troy întâmpină greutăți în a lua o decizie, el îi cere mereu părerea soției sale. El e convins că intuiția ei merită luată în calcul. Părerea ei este foarte importantă pentru el.

10. Transformați-i dorințele în realitate. Încercați să o încurajați în tot ceea ce face.
11. Spuneți-i cât mai des cât de mult o iubiți. Chiar și de mai multe ori pe zi. Fiți sincer și aceste cuvinte nu-și vor goli niciodată conținutul. Ea vă va răspunde cu aceeași monedă. Troy mărturisește : ” Nu vreau ca soția mea să se îndoiască niciodată de faptul că ea este marea mea iubire!”

Sursa : thebestnotes.ru

Surse foto: firestock.ru, ovulation.org.ua, kynang.edu.vn

Femei de 10 pe Facebook