Femei de 10

10 lucruri pe care trebuie să ți le însușești până la 40 de ani. Te vor ajuta să-ți trăiești viața așa cum îți dorești.

Între 40 și 50 de ani ajungi să primești, de la viață, o listă întreagă de “lecții”, mai multe decât în toți anii trăiți până atunci. Și sigur vei gândi cam așa “ De ce oare n-am știut eu aceste lucruri mai devreme?”. Ca atare, vei găsi mai jos 10 elemente care ți-ar putea schimba viața, învățându-te ce să faci, pentru ca ea să fie exact așa cum ți-o dorești!
Așadar, cu credința că mâine este prima zi a Viitorului tău, reține cele de mai jos:

1. Prețuiește-ti părinții

Stim că nimeni nu e veșnic, însă ne e greu să acceptăm că nu-i vom avea întotdeauna alături pe părinții noștri. Spune-le des alor tăi cât de mult ii iubești, căci nu vei avea întotdeauna această șansă. Despărțirea ne poate lua prin surprindere, așa că vorbește-le cu orice prilej părinților tăi despre cât de mult înseamnă ei pentru tine!

2. Acceptă că îmbătrânirea este inevitabilă

Asa cum unii nu vor să accepte că, până la urmă cu toții murim, sunt destui care nu concep că vor îmbătrâni. Va veni o vreme când te vei privi în oglindă și te vei întreba : “Doamne, cine naiba este persoana asta?!?” . Dezvoltă-ți un sentiment al demnității, care nu depinde de varsta pe care o ai și înconjoară-te de oameni pentru care important este caracterul tău, nu felul în care arăți.

3. Găsește-ti un țel în viață și trăiește pentru el.

Stabilește ce este cu adevărat important pentru tine, ce te face fericită și începe să pășești chiar de astăzi pe acest drum. Poate că a găsi calea cea bună nu este chiar ușor, însă vei sesiza imediat diferența dintre viața fericită și cea nefericită.

4. Pune deoparte bani, pentru ieșirea la pensie

Este foarte important să faci, de tânără, economii. Dacă vei aștepta să îmbătrânești, vei vedea că vei fi nevoită să muncești mult mai mult, pentru a-ți asigura o bătrânețe îndestulată.

5. Fă acea muncă, ce te face fericită

Marea noastră majoritate ne petrecem cea mai mare parte a timpului la serviciu. Este inadmisibil să investim atâta timp din viața noastră, în ceva ce nu ne produce plăcere. Banii sunt importanți, însă fericirea contează mult mai mult. A fi mulțumit de munca ta este primul pas spre a obține satisfactii de pe urma ei. Iar echivalentul acestor satisfacții este, in mare parte, bunăstarea financiară.

6. Ia-te așa cum ești, fără să te judeci pentru nimic

A te judeca pe tine însăti înseamnă suferințe inutile și nefericire. În acest fel nu poți lua asupra ta responsabilitățile vieții. A te accepta așa cum ești, îți permite să faci alegerile potrivite în viață.

7. Ține-ți sub control experiența de viață

Pasivitatea ii permite vieții tale să urmeze un curs pe care nu ti-l dorești. Verifică-te periodic : este aceasta viața pe care ți-o dorești, cu adevărat? Acest lucru îți va da posibilitatea de a opera schimbări în acele domenii care nu te satisfac. Nu-ti poți permite să pierzi nici măcar o secundă din viața ta, făcând lucruri pe care nu ți le dorești!

8. Ințelege ca dragostea nu e veșnică

Este un lucru dureros, dar adevărat. Chiar și cele mai frumoase relații se schimbă în timp. Poți avea eșecuri în căsnicie, îți poți pierde prieteni în care ai crezut, poți pierde o mare iubire.
Cât trăiești, evoluezi, iar de multe ori această evoluție are loc independent de cei pe care îi iubești. Toate relațiile sunt însă importante și servesc scopului final, chiar dacă dragostea dispare pe parcurs.

9. Împacă-te cu ideea că nu poți place tuturor

Nu-ți pierde vrmea, încercând să le fii pe plac celorlalți. Întotdeauna se va găsi cineva care, dintr-un motiv sau altul, să nu te placă. Lasă lucrurile așa cum sunt, mai bine canalizează-ți energia spre ceva folositor ție.

10. Fă o listă a dorințelor tale.

Cel mai ușor este să te înglodezi în rutină, rămânând practic fără timp pentru tine însăți, pentru a trăi cu adevărat. Fă o lista a lucrurilor pe care iti doresti să le faci in viață și apucă-te să le faci in mod real. Unul câte unul. Astfel, vei face in viață lucrurile ce te fac cu adevărat fericită.

Sursa: lifter.com.ua