Acasă la mine

10 lucruri care nu au ce căuta în dormitorul tău.

 

Dacă dorești într-adevăr să ai un dormitor confortabil , să știi că exista o serie de lucruri care nu au ce căuta în el. Scăpând de ele, îți vei asigura, în primul rând,  un somn de calitate, ceea ce este extrem de important.  – scrie Reader’s Digest. 

Telefonul mobil

Acesta este, în primul rând, o sursă de radiații pentru creier, ceea ce poate duce inclusiv la dezvoltarea unor tumori. Inclusiv lumina ecranului te deranjează. 

Televizorul

Este principalul inamic al somnului, in zilele noastre. Tentația de a mai vedea câte ceva este de nestăvilit! 

Mâncarea

Ea trebuie să se limiteze la spatiul bucatăriei și punct! Mâncarea pătează așternutul, îl umple de firimituri. În plus, a mânca noaptea este dăunator pentru siluetă și pentru somn. În loc să se odihnească, organismul va fi preocupat de digestie. 

Masa de lucru

Locul de lucru și locul de odihnă nu trebuie să se suprapună și nici să se intersecteze! 

Animalele de companie

Ele pot fi purtatoare de microbi, purici sau boli. In plus, ele te pot trezi, in timpul somnului. 

Dezordinea

Mama ta avea dreptate : în camera ta trebuie să domnească curățenia. Dezordinea are o influență nefastă asupra sănătații fizice și psihice. 


O saltea veche și de proastă calitate

Un lucru care îți poate da somnul peste cap este o saltea nefericită. Școala de medicină din Harvard recomandă schimbarea saltelei odată la 10 ani. 

Culorile prea stridente 

Este posibil să te relaxezi foarte greu, dacă în dormitorul tau predomină culorile stridente, căci acestea influențează energia și activitatea creierului. 

Temperatura prea joasă sau prea ridicată

Temperatura ideală în dormitor este de 18-20 de grade. Ea te ajută să te relaxezi și să adormi repede. 

Ferestrele fără perdele

Perdelele și jaluzelele sunt absolut necesare pentru un somn adânc, căci soarele de dimineață vă poate trezi mult mai devreme decât v-ați propus. 

Sursa : lifter.com.ua 

Publicitate