Diverse

Vrei  să știi dacă ești genială? Verifică dacă ai aceste 13 trăsături!

 

Știți cum se abreviază o persoană logică, introvertită, intuitivă, rațională și manierată?  INTP  – după inițialele : introversion, intuition, thinking, perceiving, și asta  conform testului de personalitate Myers–Briggs Type Indicator (MBTI), este , de fapt, o abreviere pentru acele trăsături care caracterizează de fapt o personalitate intelectuală, chiar genială. Iată câteva exemple, cunoscute și vouă :  Carl Jung, Albert Einstein și Abraham Lincoln.

Dacă te regăsești în descrierea de mai jos, este foarte posibil ca și tu să faci parte din această categorie onorantă : 

1. Ai învățat foarte bine la scoală

INTP sunt persoanele născute spre a fi aplecate către știință. Lor le place să studieze și se dedică integral studiului.   Sunt persoane amatoare de curiozități, de lectură și de exerciții logice.

2. Îți controlezi foarte greu  emoțiile

Nu poți să faci față  stresului, iți este dificil să intri în relație cu persoane noi și să-i înțelegi pe cei din jur. 

3. Vorbești direct și sincer

Câteodată ești atât de sincer, încat le poți părea celor din jur impertinentă. Trebuie să remarcăm însa  că tu nu faci decât să critici acțiunile și opiniile unui om, și nu să-l ataci personal.  Degeaba : acest fapt nu îi consolează pe alții.

4. Nu suporți ignoranța celor din jur 

De regulă, ești o persoană foarte calmă, dar te scoate din sărite indiferența și ignoranța altor oameni. Preferi să eviți compania celor mediocri.

5. Pentru tine, o zi ideală este cea petrecută cu o carte și o ceașcă de ceai

INTP sunt , de regulă, introvertiții, cei cărora le place singurătatea și munca intelectuală. Acest gen de activitate este cea mai bună metodă de a se relaxa.

6. Îți este dificil să îți deschizi sufletul

Ai un univers interior ermetic. Lucrul acesta te poate face să te simți singur.  

7. După o despărțire de o persoană iubită, tu continui să ții la ea 

Odată ce ai câștigat încrederea unei persoane geniale, ea nu îți va permite atât de ușor să ieși din viața sa. Dacă ești un INTP,  atunci ești extrem de loial persoanei iubite, de aceea despărțirea de ea va necesita o perioadă de adaptare.

8. Dai prioritate altor persoane înaintea ta

Ai tendința să te sacrifici pentru alții, pentru a te simți utilă și iubită. Îți epuizezi toate resursele energice, pentru a-i face pe alții să se simtă bine. 

9. Ai o stimă de sine scăzută

Cei din jur tău te asigură că ești un om minunat, dar tu nu îi crezi .  Ai atâtea complexe, care nu îți permit să te bucuri  de viață.

10. Nu ești o persoană din cale-afară de sportivă

Ești atât de absorbită de propriile gânduri și de citit, că aproape că uiți să te menții într-o formă fizică bună.

11. Nu cedezi niciodată

Ești încăpățânată și  faci mereu tot posibilul ca să ieși învingătoare. Pentru tine nu există “nu se poate”. 

12. Gândești critic

Ești o persoană rațională, care își pune foarte multe întrebări. Analizezi fiecare idee. 

13. Majoritatea celor din jur nu te înțeleg

Ești o persoană timidă și foarte modestă,  uneori chiar aparent lipsită de emoții. Ești prizoniera gandurilor tale și pierzi din vedere lumea  exterioară. Dar cu toate acestea, ești un partener de excepție. Așteaptă doar persoana potrivită, care să te merite.