N-ai nici timp, nici prea mare lucru prin frigider, vrei să mănănci și ceva sănătos, dar nici să clintești prea tare acul cântarului. Hm…Dificilă problemă!
Iți propunem mai jos o rețetă simplă care, credem noi, întrunește criteriile de mai sus. În plus, este și foarte gustoasă : fasolea înăbușită, cu ceapă și roșii.
Iată mai întâi ingredientele :
400 g fasole “fideluță” ( poate fi si congelată)
300 g roșii – cantitate variabilă, în funcție de gust
o ceapă
1/2 ardei iute
o linguriță de zahăr
o lingură de oțet
4 linguri de ulei
Condimente după gust
Modul de preparare:
Taie ceapa în jumătăți de cercuri și taie mărunt ardeiul iute. Călește ceapa în tigaia cu ulei, până se înmoaie, apoi adaugă fasolea și , amestecând, mai călește încă 4-5 minute, pe foc tare. Adaugă roșiile și ardeiul iute, sărează și condimenteaza după gust, micșorează focul și adu la temperatura de fierbere. Adaugă oțetul și mai fierbe un minut. Mâncarea e gata, o poți servi!
Poftă bună!
Comentează