Nutriție

Vrei o mâncare rapidă, sănătoasă si care nu îngrașă? Iat-o!

 

N-ai nici timp, nici prea mare lucru prin frigider, vrei să mănănci și ceva sănătos, dar nici să clintești prea tare acul cântarului. Hm…Dificilă problemă! 

Iți propunem mai jos o rețetă simplă care, credem noi, întrunește criteriile de mai sus. În plus, este și foarte gustoasă : fasolea înăbușită, cu ceapă și roșii.  

Iată mai întâi ingredientele : 

400 g fasole “fideluță” ( poate fi si congelată) 

300 g roșii – cantitate variabilă, în funcție de gust

o ceapă

1/2 ardei iute 

o linguriță de zahăr

o lingură de oțet

4 linguri de ulei

Condimente după gust

Modul de preparare: 

Taie ceapa în jumătăți de cercuri și taie mărunt ardeiul iute. Călește ceapa în tigaia cu ulei, până se înmoaie, apoi adaugă fasolea și , amestecând, mai călește încă 4-5 minute, pe foc tare. Adaugă roșiile și ardeiul iute, sărează și condimenteaza după gust, micșorează focul și adu la temperatura de fierbere. Adaugă oțetul și mai fierbe un minut. Mâncarea e gata, o poți servi! 

Poftă bună! 

Publicitate