Nutriție

Un medic explică de ce nu e bine să mâncați, în timp ce vă beți cafeaua 

 

Se pare că, potrivit ultimelor cercetări, din cauza faptului ca oamenii își servesc cafeaua in timpul mesei, asimilarea fierului de către organismul nostru se reduce dramatic : de la 90 la sută, la 40 la sută! Ca atare, poate apărea anemia. Explicația acestui fapt? Cafeaua conține acid clorogenic, un polifenol care conduce la scăderea dramatică a gradului de asimilare a fierului in organism.      Simptomele deficitului de fier sunt paloarea pielii, dispneea, a ețelile, slăbiciunea corpului, starea de somnolență. Toate sunt generate de scăderea numărului de eritrocite din sângele nostru.

Prin urmare, medicii recomandă să ne bem cafeaua mai târziu cu jumătate de oră după ce servim masa. A o servi chiar și cu o oră înainte de masă nu este indicat, pentru că și acest lucru duce la scăderea gradului de asimilare a fierului. 

Sursa : ferra.ru 

sursa foto: create.vista.com

Etichete