banner marshal garden
Sănătate

Un cocktail împotriva răcelii

E toamnă, iată, și instinctual aruncăm hainele groase pe noi, grăbindu-ne să le depozităm în cămări, pe balcoane sau măcar în fundul șifonierelor pe cele ale verii. Totuși, soarele încă ne mai dă târcoale si nu de puține ori, alegem să purtam ținute care nu au nicio legătură cu jumătatea lui octombrie.. Vremea  e destul de capricioasă încă, vedeți și voi!, așa că o ținută prea primăvăratecă se poate lăsa cu o răceală de toată frumusețea! Mai ales dacă sistemul dvs imunitar lasă de dorit. Pentru a lupta împotriva răcelilor, site-ul hochu.ua ne recomandă un cocktail miraculos, pe bază de ghimbir sanat 2și portocale. Sunteți pregătite să notați?
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că ghimbirul este cel mai eficient luptător în războaiele pe care organismul nostru le poartă cu diversele bacterii și păcătoasele viroze respiratorii. El ne întărește imunitatea, ceea ce de multe ori nu reușesc nici măcar medicamentele cele mai costisitoare. Mai mult, rețeta noastră miraculoasă are în componența sa și beneficele portocale și lămâi – importantă sursă de vitamina C. Și să nu uităm și despre miere, care reprezintă cel mai eficient agent antibacterial natural.

Iată de ce aveți nevoie :
1,5 cm de rădăcină de ghimbir
2-3 portocale
o lămâie
un baton de scorțișoară
8 linguri de miere
o steluță de anason
800 ml apă

Iată ce aveți de făcut:
cocktailTurnați într-un vas puțină apă, stoarceți portocalele și lămâia, adăugați batonul de portocală și steluța de anason. Apoi se adaugă restul de apă fierbinte și se pune pe foc, până dă în clocot.
2. Se rade ghimbirul pe răzătoarea mică și se adaugă în vasul respectiv. Se lasă la infuzat, după care se adaugă mierea.
Băutura astfel obținută se bea caldă, strecurându-se în prealabil, sau se lasă la infuzat în continuare și se consumă pe parcursul zilei.
Cine dorește, poate adăuga cuișoare, nucșoară sau chiar o boabă de piper negru.
Poftă bună și…sănătate maximă!

Femei de 10 pe Facebook