Frumusețe

Trucuri pentru a face parfumul să reziste mai mult

Sursa: Getty

Parfumul este semnătura unei femei în lume. Christian Dior spunea că parfumul unei femei spune despre ea mai multe decât proba grafologică. Ce facem însă ca aroma care ne învăluie dimineața să persiste pe toată durata zilei? Cu ajutorul colegilor de la thefashionspot.com vă prezentăm câteva trucuri pentru ca parfumul vostru să persiste mai mult.

Alege înțelept.  Parfumurile florale sau cu miros de citrice sunt fresh și energizante dar aroma lor nu durează mult. Dacă alegeți un parfum cu note lemnoase sau contimentate cu siguranță veți simiți mirosul lor mai mult timp, întrucât aceste note sunt mai puternice de la natură.

Ține cont de formulă. Parfumurile sunt făcute din diverse plante și uleiuri sintetice în combinație cu alcool, dar fiecare formulă are grade diferite de diluare a uleiurilor parfumate care influențează durata mirosului. Apa de parfum are cea mai mare concentrație de ulei (în jur de 20% dar poate ajunge până la 40 %) drept pentru care este și mai scumpă decât Apa de toaletă, care, de obicei conține mai puțin de 10% ulei.

Combină cu loțiunea. Aplicați pe piele loțiune sau ulei de corp fără miros pentru a evita combinarea mirosurilor. Dacă parfumul pe care îl folosiți are și loțiune de corp este perfect.

parfumAplică strategic. Pulverizați în zonele care produc caldură. Aceasta ajută mirosul să persiste pe parcursul întregii zile. Zonele cheie includ: spatele genunchilor, partea interioară a cotului, ceafa și evident încheieturile.

Nu freca. Acesta este lucrul pe care îl fac cei mai mulți, instinctiv, dar este complet inutil și ar trebui chiar evitat. Dacă frecăm zona unde am aplicat parfumul, moleculele de parfum se sparg ceea ce va duce la dispariția mirosului.

Păstrează-l corespunzător. Un Nu categoric pentru păstrarea parfumului în baie. Lucruri precum umiditatea, căldura și lumina afectează ingredientele parfumului și scade persistența mirosului. Optează pentru locuri răcoroase și întunecate.
Foto: Getty, fashionmeg.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.