Ea și El

Trista poveste a lui Liam Neeson și a soției sale, Natasha Richardson…

Nu credem să existe femeie pe lumea asta care să nu-l considere atrăgător pe celebrul actor american Liam Neeson. L-ați admirat cu toții în rolul industriașului Oskar Schindler din capodopera “Lista lui Schindler”.  Puțină lume știe însă că acesta  fost căsătorit ani buni cu actrița Natasha Richardson. Dragostea și mariajul lor s-au prăbușit brusc, Natasha suferind un grav accident de ski. După o suferință fulgerătoare, actrița s-a stins,  lăsându-l îndurerat pe Liam. 

“Soţia mea a murit pe neaşteptate. Mi-a oferit atât de multă bucurie! Ea a fost… lumea mea. Acei 16 ani în care i-am fost soţ m-au învăţat dragostea necondiţionată. Până nu e prea târziu, trebuie să vă opriţi din vârtejul cotidianului pentru a le fi recunoscători partenerilor de viaţă. Pentru că totul trece atât de repede… Petreceţi mai mult timp cu soţii/soţiile voastre. Purtaţi-vă frumos. Pentru că, într-o zi, când veţi ridica privirea din telefon, ei nu vor mai fi acolo… Ce am învăţat însă mai presus de orice este să trăiesc şi să iubesc ca şi când ar fi ultima mea zi pe pământ. Pentru că, una dintre ele, chiar va fi. Riscaţi şi trăiţi-vă vieţile! Spuneţi celor dragi cât de mult îi iubiţi. Spuneţi-le zilnic. Nu luaţi nimic de bun. Viaţa merită trăită!

Pentru mine, ea nu a murit. Am momente, în casa din New York, când aud că se deschide ușa și mă aștept să o văd pe ea intrând, după atâția ani. Am fost puternic afectat de moartea ei, o tragedie ca asta îți zdruncină viața și simți că îți fuge pământul de sub picioare. Nu sunt tot timpul trist, dar am momente în care durerea reapare.

Toată lumea spune că dragostea doare, dar nu e adevărat. Singurătatea doare. Să pierzi pe cineva doare. Confundăm toate acestea cu dragostea, dar, de fapt, dragostea este singurul lucru în lumea asta care poate stinge durerea și datorită căreia te poți simți iar minunat. Dragostea este singura care nu doare.

Ar trebui să fim recunoscători soțiilor. Pentru că viața este scurtă. Trebuie să petrecem mai mult timp cu ele. Să le tratăm bine, pentru că, într-o zi, vom primi un telefon și ne va anunța că… Trăiește și iubește fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Pentru că într-o zi, chiar așa va fi, ultima zi. Profită și trăiește-ți viața! Spune-i alesei tale că o iubești, amintește-i asta în fiecare zi!”

Mariajul lui Liam Neeson cu Natasha Richardson s-a terminat brusc. Soția lui a suferit un accident grav de schi în stațiunea Mont Tremblant Ski Resort, aflată la 130 de km de Montreal. După ce a căzut pe pârtia de schi, Natasha a crezut că este o rană superficială, așa că nu s-a dus la spital pentru analize suplimentare. În momentul accidentului, actrița nu purta cască. După ce starea ei s-a agravat brusc, medicii au descoperit că aceasta suferise o hemoragie intracraniană.

Pentru că rănile erau foarte grave, iar soția sa era în moarte cerebrală, Liam Neeson a decis s-o deconecteze de la aparatele care o mai țineau în viață…

Uscatoare rufe