Diverse

Tot ceea ce-mi doresc de Crăciun, ești TU! Melodia cu care Mariah Carey a dat lovitura

Se apropie Craciunul și colindele invadează posturile de radio și de televiziune, difuzoarele plantate în magazine, piețe, târguri de Crăciun. Se înlănțuie tradiționalele colinde românești ( Stefan Hrușcă rămâne în top!) cu cele de peste ocean, care par că ne-au intrat în sânge, de parcă ar fi fost cântate de bunicii noștri. Și, din tot acest amalgam, se desprinde , an de an, unul dintre cele mai frumoase cântece de Crăciun: „All I Want for Christmas Is You”, interpretat de inegalabila voce a Mariahei Carey. Veselia debordantă a melodiei este molipsitoare și, chiar dacă n-ai sub ochi succesivele variante ale videoclipurilor confecționate pe marginea celebrei piese, tot simți ca-ți vine sa-ți pui o căciuliță roșie de Moș , să te amesteci în mulțime și să tragi un dans, pe ritmurile incandescente ale melodiei.
Columbia Records a lansat piesa pe 29 octombrie 1994, punând-o în fruntea melodiilor de pe cel de-al patrulea album al artistei și primul, dedicat sărbătorii Crăciunului: “Merry Christmas”. Și pentru că Moș Crăciun i se asortează foarte bine lui Cupidon, formula aleasă de compozitorul Walter Afanasieff, dublat de talentul componistic al solistei înseși, este chiar aceasta : un cântec de dragoste, “întâmplat” de Crăciun. Lansarea melodiei – rămasă, iată, hit, chiar și după un sfert de secol! – a fost însoțită de realizarea a două videoclipuri. În primul , Mariah apare într-o ambianță de Crăciun, însoțită de familia sa și de dulăii preferați. Imaginile, care au făcut înconjurul lumii, o înfățișează pe vedetă împachetată într-un purpuriu costum de crăciuniță și zbenguindu-se într-un decor hibernal, de munte. Însuși soțul de atunci al solistei, nu mai puțin celebrul Tommy Mottola, apare în filmari, pe post de Moș Crăciun care-i aduce drăgălașei soliste darul multașteptat. Al doilea videoclip a fost filmat în alb-negru, prezentând-o pe Carey îmbrăcată în stilul anilor ‘60.
Deși anii au trecut, piesa e la fel de “vie” ca la început. Drept care anul 2019 a venit, recent, cu o a treia variantă de videoclip , regizat de Joseph Khan, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a faimoasei melodii de Crăciun.
O să vă vindem un pont : în primii ani de la lansare, melodia a fost intens criticată de specialiști, care nu s-au sfiit s-o includă în diverse topuri ale celor mai jenante cântece moderne, dedicate sărbătorilor de iarnă. În pofida tuturor cârcotașilor însă, melodia a câștigat în popularitate în fiecare an, a cucerit topurile muzicale ale diferitelor țări și nu credem să existe vreun pământean , care să n-o poată fredona, la comandă!
În această lună, Mariah Carey a dat, cu siguranță, “de băut”, pentru că melodia sa a ocupat, iată, pentru prima oară, locul I în faimosul top Billboard Hot 100, doborând toate recordurile și asta, să nu uităm, la 25 de ani după apariția sa!
Vă invităm să vizionați una din versiunile celebrului cantec, într-o interpretare de excepție, în care Mariah Carey și-a luat alături o altă vedetă de top : pe fermecătorul Justin Bieber:

Sursa foto : adweek