Este desertul ideal atunci când vrei să impresionezi. Nu te voi minți, este un desert care necesită ceva mai multă muncă, dar gustul te va face să uiți de toată munca depusă.
INGREDIENTE
-pentru crustă-
30 de biscuiți sfărâmați
5 linguri de unt topit
-pentru cremă-
150/200 de grame afine
2 linguri de suc de lămâie
Coajă de lămâie rasă
2 linguri de gelatină
200 de grame ciocolată albă
700 de ml. (heavy cream) sau smântână lichidă fără zahăr– se găsește în hipermarketuri
90 de grame de zahăr pudră
-pentru topping-
1 cană de afine
1 lingură de suc de lămâie
50 de grame de zahăr granulat
PREPARARE
Într-un castron mare, amestecați biscuiții zdrobiți cu untul, până când acestea se combină perfect. Ungeți tava cu puțin unt și apoi adăugați amestecul în tavă.
Într-un blender, procesați afinele. Se amestecă apoi cu sucul și coaja de lămâie, apoi se presară gelatina deasupra. Lăsați să se așeze 5-10 minute
Între timp, topește ciocolata. Într-o cratiță mică, la foc mediu, adaugă 1 cană de heavy cream și amestecă cu ciocolata albă.
Apoi, amestecă gelatina cu afinele de la pasul nr.2 până se înmoaie și toarnă amestecul peste ciocolată. Lăsați compoziția la frigider timp de 15 minute.
Folosind un mixer, amestecați restul de heavy cream cu zahărul pudră.
Se adaugă frișca amestecată cu zahărul peste compoziția care este deja la frigider.
Lăsați la frigider timp de 4 ore.
Înainte de servire, amestecați afinele cu sucul de lămâie și zahărul, iar pentru decor puneți câteva afine.
Poftă bună!
Sursa : www.delish.com
Comentează