Sănătate

Top 6 motive pentru a umbla… dezbrăcată!

Nuditatea nu înseamnă numai absența hainelor, ci și o stare specială, atât de benefică pentru organism! Experții au identificat 6 motive pentru care merită, din cand în când, să ne dezbracăm și să umblăm goale. Evident, prin casă, nu în public! 😁

Vei simti armonia cu trupul tău. Mulți oameni resimt un adevărat discomfort, atunci când se văd în pielea goală. Din aceasta distonanță interioară sufera mai ales femeile care au născut, pentru că le este foarte greu să se accepte, după schimbările induse de sarcină și de alăptat.. De regulă, oamenii evită oglinzile mari, iar imediat după duș se înfășoară repede în prospo. Dacă va petrece mai multă vreme dezbrăcată, femeia va ajunge să se accepte așa cum este ea, susțin psihologii.

Vei avea senzația de intimitate. Nuditatea ajută la dezvoltarea intimității și încrederii între parteneri – o spun, din nou, psihologii. Și nici măcar nu înseamnă că trebuie să întrețineți relatii intime, puteți pur și simplu să stați întinși sub plapumă și să vă simțiți reciproc. Rezultatele cercetărilor arată că, în timpul unui contact tactil între mamă și bebeluș, în organismul lor se formează oxitocina, hormonul responsabil cu emoțiile pozitive, cu dragostea si starea de bine. Acest lucru este valabil și în cazul persoanelor mature.

Un somn liniștit. Când omul doarme dezbrăcat, temperatura corpului său scade , iar aceasta este una din metodele cele mai eficiente pentru a avea un somn liniștit și odihnitor. Somnul “fără pijama” ameliorează de asemenea toate procesele care au loc noaptea, în organism. Oamenii de știința au numit aici accelerarea metabolismului și a arderilor.

Starea de mulțumire. Satisfacerea nevoilor primare, ne face, încă din cele mai vechi timpuri, mai fericiți și mai sănătoși, susțin psihologii. Rezultatele experimentelor au arătat că oamenii care-și petrec o mare parte din timp umblând dezbrăcați, au o stimă de sine crescută și sunt mai mulțumiți de viață.

Un beneficiu pentru mamele care alăptează. După ce alăptati, nu trebuie să vă îmbrăcați instantaneu, ci lăsați pielea să se “aerisească”. Astfel nu vi se vor mai crăpa mameloanele și va scădea riscul de a face mastită.

Sănătatea aparatului genital. Experții susțin ca portul permanent al lenjeriei intime sintetice crește considerabil riscul apariției afecțiunilor aparatului genital, dar că și lenjeria de bumbac poate deveni un mediu de acumulare a microorganismelor nocive. Somnul fără lenjerie restabilește echilibrul acido-bazic ( ph) și oprește dezvoltarea bacteriilor.

Sursa: wek.ru

surse foto: zi.dn.ua, sila-pro.org, tags.wall.co.il