Cele mai multe femei consideră că, o dată cu înaintarea în vârstă, controlul kilogramelor, devine din ce în ce mai greu, întrucât metabolismul este mai lent. Dietele care au funcţionat în trecut, acum nu mai sunt eficiente. Iată ce trebuie să ştiţi dacă aveţi peste 40 de ani şi doriţi să scăpaţi de kilogramele în plus:
1. Mişcarea nu este suficientă.
Sportul este esenţial pentru sănătate şi starea de bine. Dar pentru o femeie peste 40 de ani nu este suficient pentru a slăbi. Dacă faceţi mişcare dar nu scădeţi în greutate înseamnă că trebuie să fiţi atentă la ce mâncaţi.
2. Nu vei mai slăbi la fel de uşor ca la 25 de ani.
3. Nu poţi obţine rezultate imediat… iar asta este un lucru bun!
Acesta este motivul principal pentru care femeile peste 40 de ani au un avantaj în lupta cu kilogramele. Da, este un avantaj! Vă gândiţi probabil că este neplăcut să nu poţi slăbi 5 kg. într-o săptămână. Asta înseamnă, în schimb, că trebuie să vă faceţi un plan pe termen lung, ceea ce constituie cheia succesului în procesul de slăbit.
4. Un eşec nu înseamnă că pierdut lupta definitiv.
În cele mai multe situaţii, atunci când cineva eşuează este suficient pentru a îl face să renunţe definitiv. Nu la fel se întâmplă cu pierderea în greutate. Cele mai multe femei au o listă întreagă cu diete diverse care nu au funcţionat până la vârsta de 40 de ani. Întotdeauna am fost impresionată de femeile care după 20-30 de ani de încercări nu au renunţat la ideea de a reuşi să slăbească şi caută diverse soluţii.
Problema apare atunci când începeţi să credeţi că dacă nu s-a întâmplat până acum, nu veţi reuşi niciodată. În fapt, cei mai mulţi oameni care au reuşit să slăbească au încercat, în trecut diverse diete care nu au dat rezultate. Asta nu trebuie să fie o barieră în a obţine ceea ce vă doriţi. Important este să găsiți ceea ce funcționează în cazul vostru.
5. Cel mai bun mod de a slăbi este să vă schimbaţi obiceiurile alimentare.
Pentru cei mai mulţi, chiar dacă au cel mai bun plan de alimentaţie, este foarte greu să îl respecte. Obiceiurile noastre alimentare sunt înrădăcinate şi simplul fapt că ştim ceea ce ar trebui să mâncăm nu este suficient pentru a ne schimba obiceiurile vechi de alimentaţie.
Nu trebuie să fiţi dure cu voi pentru că nu puteţi respecta un regim! În schimb, puteţi să observaţi care sunt obiceiurile voastre alimentare şi cum le puteţi schimba.
6. Faceţi mici schimbări
Cum faceţi ca schimbările să fie pe termen lung? Nu faceţi schimbări radicale, ci doar mici ajustări. De exemplu:
- Aveţi grijă ce alimente aveţi în preajmă (la birou, acasă, în bucătărie). Aruncaţi alimentele tentante, care nu vă sunt necesare.
- Mâncaţi încet, savuraţi şi ţineţi cont de nevoile organismului.
- Împărţiţi mâncarea cu alte persoane (în special desertul) pentru a reduce la minim consumul de calorii, atunci când consumaţi produsele care vă plac.
Ţineţi minte! Cele mai importante sunt schimbările mici pe care abia le observaţi!
7. Cu cât acţionaţi mai repede, cu atât mai bine.
Chiar dacă este posibil să scăpaţi de kilogramele în plus la orice vârstă, nu există nici un dubiu că veţi obţine mult mai repede ceea ce vă doriţi dacă începeţi din timp. Aşa că, începeţi acum!
8. Cea mai bună prietenă este perseverenţa.
Puteţi să slăbiţi, dar trebuie să fiţi perseverentă. Lucrurile nu vor merge întotdeauna aşa cum vă doriţi. Vor fi stagnări şi momente când veţi lua în greutate. Dar este normal. Rămâneţi concentrate asupra scopului, continuaţi să faceţi schimbări mici şi continuaţi. Aceasta este cheia succesului.
Sursa: mindbodygreen.com
Foto Credit: smartrelationshipadvice.com, Tennille Goff/flickr/getty images
Comentează