Diverse

Terapia vampir: ce merită să știi despre această procedură?

 

Plasma bogată în trombocite utilizată în timpul terapiei vampir stimulează celulele pielii ca nicio altă substanță. Cu toate că, la o primă vedere, nu pare a fi cea mai plăcută procedură, este extrem de eficientă în rezolvarea multor probleme și oricine poate apela la ea, fiind disponibilă în din ce în ce mai multe clinici de dermatologie.

Terapia vampir – de ce este printre cele mai populare tratamente de medicină estetică?

Tratamentul cu plasmă bogată în trombocite a devenit recent foarte la modă și este cunoscut și sub numele de Terapia vampir. Acesta este în prezent unul dintre cele mai bune tratamente de revitalizare a pielii. Plasma, ca nicio altă substanță, stimulează celulele, le îmbunătățește funcționarea și favorizează regenerarea rapidă. Este ca un combustibil pentru ele.

Toate acestea se datorează trombocitelor existente în plasmă, care declanșează reacții fiziologice naturale care accelerează vindecarea rănilor și regenerarea adecvată a pielii și, de asemenea, stimulează puternic țesuturile învecinate pentru a reconstrui pielea deteriorată. Prin urmare, tratamentul dă rezultate foarte bune, vizibile. Pacienții sunt mulțumiți de efectele sale și îl recomandă și prietenilor lor.

Cum arată această procedură?

Administrarea de plasmă prin injecție dă un semnal la locul puncției pentru a începe procesele de reparare, așa cum se întâmplă după ce a apărut o rană. Este indusă diviziunea celulară, sinteza de colagen și fibre elastice și afluxul de celule stem sunt stimulate. Aceste procese sunt importante pentru revitalizarea și întinerirea pielii.

Tratamentul poate fi urmat de terapia cu laser, de exemplu pentru un tratament acnee  dar nu se recomandă efectuarea ambelor proceduri în timpul unei vizite. Tratamentele cu laser susțin întinerirea pielii și, de asemenea, ajută la tratarea cicatricilor sau a vergeturilor.

Cât de repede și la ce efecte te poți aștepta?

Efectele tratamentelor sunt vizibile destul de repede, mai ales la persoanele cu piele care activează ușor și eficient mecanismele de reparare provocate de tratament. Într-o astfel de situație, rezultatele clinice pot fi vizibile după primul tratament. Se recomandă efectuarea a 4-6 tratamente la 3 săptămâni, apoi de 1-2 ori pe an. Cu toate acestea, numărul de tratamente depinde de starea pielii și de abilitățile de regenerare ale pacientului.

Da, plasma bogată în trombocite oferă un instrument puternic în lupta pentru un aspect tineresc. Dacă această terapie vampir se efectuează în siguranță, folosindu-se instrumente adecvate, concentrații de preparare și tehnici de tratament, acesta produce fără îndoială efectele dorite de mulți pacienți: piele întinerită, revitalizată și mai elastică.

Tratamentul se efectuează nu numai pentru întinerire și prevenirea anti-îmbătrânire în zona feței, ci și la nivelul gâtului, decolteului și mâinilor. Iar în zona scalpului – pentru a îmbunătăți densitatea și calitatea părului. De asemenea, este folosit ca tratament pentru reducerea cicatricilor și vergeturilor.

Publicitate