Nutriție

Tartă de nota 10 – cu caise și crema frangipane

După ce a lucrat cinci ani la o mare cofetărie din Paris şi a luat un certificat de absolvire la celebra Academie Culinară de la Versailles, Alex Vlădescu a hotărât să revină în România. A deschis o cofetărie artizanală franţuzească în Piteşti, oraşul său natal, iar azi, după trei ani, Maison Alex a ajuns cea mai apreciată „fabrică de dulciuri“ din Argeş. Iar săptămâna aceasta ajunge la Femei de 10, bărbați de 10. Pentru a vă trezi interesul si apetitul pentru subiectul nostru, vă propunem o rețetă perfectă de toamnă: tartă cu caise si cremă frangipane.

Pentru blat:
-250gr faină
-100 gr zahar pudră
-100 gr unt
-un vârf cuțit sare
-4 gălbenușuri
-vanilie
Crema frangipane 
-100gr faina migdale
-100gr zahăr
-20gr făina
-100gr unt
-2 ouă
-aroma migdale
Fructe: caise proaspete sau din compot

Mod preparare blat:

Se amesteca faina, zahar pudra si sarea împreună cu untul de la temperatura camerei. După ce catapa o textura sfaramicioasa, se adaugă cele 4 gălbenușuri și vanilia.
Se frământă pana la omogenizare.
Mod preparare crema frangipane:
Se amestecă faina de migdale, zahărul, faina și untul  de la temperatura camerei până se formează o pasta omogenă. Adăugăm aroma de migdale și cele 2 ouă.
Se amestecă până se spumează.
Aluatul se întinde la grosimea de 5-7mm. Apoi se pune peste cercul de tarta (forma de tarta), se umple cu crema frangipane încât sa acopere 3 sferturi din înălțimea cercului.
La final se așează caisele (scurse înainte de zeama dacă sunt din compot). Taiate în jumătăți si așezate cu partea tăiată în sus peste crema frangipane fără a apăsa.
Tarta se coace la 160-170°, timp de aproximativ 35 minute.