Nutriție

Sushi – o alternativă sănătoasă pentru o masă delicioasă

Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau in stare crudă, cel mai adesea pește crud. Este o mâncare relativ nouă chiar și în Japonia. A fost gătitită pentru prima oară la începutul secolului al XIX-lea. Înainte vreme, orezul acrit cu oțet era folosit ca metodă de conservare prin fermentație a peștelui, peștele fiind învelit complet în astfel de orez.

Există diverse tipuri de sushi: rulouri infășurate în foi de alge marine presate, bucăți mici de orez frământate de mână și servite cu pește crud sau icre, bucăți de pește crud presărate peste o farfurie cu orez. Există și variante de sushi în care în loc de orez se folosește tofu.

Nutriționistul Cristian Mărgărit ne spune de este bine să introducem în alimentația noastră sushi.

Rubrică susținută de: logo Carrefour

Uscatoare rufe