Modă

Suntem grăsuțe? Iată cum să ne alegem corect ținutele!

 

Atunci când rostim cuvantul “modă”, avem în vedere, de regulă, moda pentru cele suple. Persoanele cu gabarit depășit au regulile lor, moda lor, inspirată fireste din moda universală. 

Iata câteva reguli pentru a fi la modă, chiar dacă ești supraponderală: 

Cât mai multe  corsete, cât mai diferite și de calitate 

In general, orienteaza-te spre haine care te strâng. Unele se poartă de sine stătător. Altele – pe dedesubt. Zonele care trebuie strânse în primul rând sunt : talia, șoldurile, partea de sus a mâinilor. Apelați la lenjeria corectoare fără cusaturi. 

 

Culorile închise subțiază

Cenușiul, culorile închise și negrul ajută vizual să părem mai suple. Dacă mai adăugăm și niște dungi verticale ( nu foarte groase!) , niște mărgele lungi sau un sacou descheiat, efectul de slăbire este și mai vizibil. 

Atenție cu tricotajele! 

Chiar daca lumea în jur poartă lucruri tricotate, femeile plinuțe trebuie să fie prudente. E greu să găsești tipul de pulover care să nu te transforme într-o mamaie. Salvatoare sunt rochiile-pulover. Slăbuțele le pot purta etalându-si picioarele, grăsuțele le pot asocia niște colanți sau pantaloni mulati. O curea groasă poate marca talia. 

Luați în calcul veșmintele din in

Vara, femeile plinuțe au un disconfort în mijloacele de transport sau în incintele fară aer condiționat. În cele mai multe cazuri, vinovate sunt hainele, care “nu respiră”.  Situația poate fi remediată, alegand haine din țesături de in. 

Marile combinații de materiale

Spre exemplu, piele și bumbac. Pentru persoane supraponderale, acest lucru funcționează perfect. Pentru acele părți ale corpului care trebuie “subțiate” se vor alege materiale mai groase, de genul catifea, piele, jeans. Ceea ce trebuie arătat ( însă nu dezvelit complet!) adică mâinile, mai sus de coate, vor fi ascunse sub 

Avem voie printuri? 

Da, desigur, însa printuri mărunte.  Modelele florale mari, liniile abstracte, cercurile șamd, nu fac decât s-o facă și mai voluminoasa pe purtătoarea lor. Pe când desenele mici au capacitatea de a ascunde neajunsurile.

Picioarele plinuțe

Dresurile negre,recomandate femeilor cu picioare groase, nu credem că reprezinta o cerința greu de respectat. La modă sunt dresurile din plasă sau cele cu model – folositi-le cu incredere. Dar, la fel ca și mai înainte, evitați modelele și desenele mari. 

 

Ținutele de bază

Ele rămân permanent la modă. Pentru femeile “plus size” sunt absolut obligatorii : 

– pantaloni clasici de culori închise ( cel mai bine negri) și jeanșii. Lungimea recomandată : cea care acoperă călcâiul. Astfel picioarele vor părea mai lungi și mai subțiri.

  • fustele și rochiile care acoperă genunchii. În niciun caz mai scurte! Altminteri picioarele vor arata ca niște crenvurști! 
  • Bluzele și  rochiile fără mâneci nu sunt recomandate : ele vor dezvălui partea neplăcută a brațelor.   
  • Decolteele sunt permise, dar în formă de V sau în cel mai rău caz pătrate. Cele rotunde adaugă kilograme în plus. 

Încălțămintea cu tocuri. 

Da, știm că este incomodă, însă e de purtat, cu orice ocazie. Nu degeaba ea a fost inventată : pentru frumusețea picioarelor. Se interzice cu desăvârșire purtarea cizmulițelor scurte dar și a sandalelor cu curelușe în jurul gleznei, care pur și simplu “taie” picioarele. Cizmele trebuie să fie înalte. Cele până la jumătatea gambei oferă iluzia optică a scurtării piciorului. 

Sursa : garmoniazhizni.com 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.