Sănătate

Sucul de cartofi – nici nu știți ce miraculos este!

 

Consumând câteva sucuri proaspete pe săptămână, ne ajutam organismul să reziste stresului și răcelilor. Ne-am obișnuit să bem sucuri de citrice sau sucuri cu pulpă de piersici, ananas, caise etc, însă acordăm o nemeritat de mică atenție legumelor.
În magazine nu găsim decât suc de roșii și, eventual, de morcovi. Dar mai există și castraveții, și sfecla roșie, și cartofii!
Fiecare suc, ajuns în organismul nostru, îsi îndeplinește funcția. Cel de mere ne îmbogățește cu fier, cel de morcovi ne îmbunătățește vederea. Dar ce proprietăți benefice are, oare sucul de cartofi?
El este un depozit fermecat de minerale : iod, calciu, fosfor, sodiu, zinc, fier, sare.
În primul rând, sucul de cartofi e bogat în calorii, în al doilea rând, proprietățile sale curative sunt recunoscute și de medicina populară și de cea alopată.
Sucul de cartofi este deosebit de eficient în tratarea bolilor de stomac si intestine, în special în cazul gastritelor. Nu trebuie să beți decat un pahar de suc de cartofi pe zi, și sunteți sănatoși!
Sucul cu pricina are și calitați antiinflamatorii, analgezice si diuretice.
Viitoarele mame e bine să știe că , în caz de arsuri, sucul de cartofi face minuni.
Diabeticilor, sucul de cartofi le scade cantitatea de zahăr din sange.

La fel ca și în cazul oricărui suc proaspăt, și acesta trebuie preparat chiar inainte de consum. Pentru aceasta, alegeți cel mai simpatic cartof, făra puncte negre și pete vrezi. Spalați-l bine și curățati-l. Stoarceți-l cu ajutorul storcatorului electric sau dați-l pe răzătoare, storcând apoi cartoful ras cu ajutorul unui tifon.
Lăsați sucul să stea doua minute. Beți cu înghițituri mici. Dacă sunteți sănătoase și beți sucul doar în scopuri profilactice, e suficient să consumați o jumatate de pahar de suc înainte de masă. În cazul în care aveți o afecțiune, este bine să cereți sfatul specialistului, pentru a alege doza corectă și durata tratamentului.

 

Sursa : samaya.site