Diverse

Studiile au demonstrat: inteligența se moștenește de la mamă, nu de la tată!

Mulți tați vor urî acest lucru, dar studii recente de genetică au demonstrat că inteligența provine de la cromozomul X, adică cel feminin. Până de curând se credea că ambii părinți influențează, în mod egal, inteligența copilului. Acest studiu însă, demonstrează că femeile au un impact mai mare asupra abilităților cognitive ale copilului decât bărbații.

Cromozomul X are mii de gene, iar multe dintre ele au impact la nivelul percepției și cogniției.

Inteligența este considerată o trăsătură moștenită de la mamă. În cadrul cercetării, subiecților li s-au administrat cromozomi materni și paterni. Astfel, cei care au primit cromozomi materni, au dezvoltat o cutie craniană și creier  mai mari. Subiecții tratați cu o cantitate mai mare de material genetic patern s-au dezvoltat mai bine din punct de vedere fizic dar cutia craniană și creierul au rămas mai mici.

Concluzia clară care se poate trage este că mamele influențează într-un mod esențial capacitățile cognitive ale copiilor. În fapt, nu este vorba doar despre generică. Nutriția influențează la rândul ei într-un mod semnificativ dezvoltarea intelctuală a copilului pe parcursul vieții. Femeile joacă un rol important dezvoltarea intelectuală a copilului. Toate semnele arată că mamele noastre ne dau putere creierului nostru. Mulțumim dragilor noastre mame, care iată, pe lângă suportul emoțional ne dau și puterea de a gândi!

Sursa: organicandhealthy.org