Sănătate

Somnul de după amiază ne ajută să luăm decizii corecte

 

Somnul înseamnă sănătate. Dar știți voi, oare, că acest tip de “odihnă” nu ne influențează numai sănătatea și starea de spirit, ci și calitatea deciziilor luate? In orice caz, asta susțin oamenii de stiință. 

Un experiment realizat de cercetătorii americani a demonstrat că un foarte scurt somn de după-amiază influențează capacitatea creierului nostru de a prelucra informațiile din subconștient.  

În timpul somnului, creierul nostru prelucrează acele informații , pe care le prelucrăm inconștient. 

La studiul respectiv au luat parte 16 persoane, care au avut de rezolvat două probleme : înainte și după un somn scurt. Cu ajutorul encefalogramelor, oamenii de știință au măsurat nivelul de activitate al creierului înainte și după somn, precum și timpul necesar subiectilor pentru a rezolva problemele respective, înainte și dupa somn. 

A rezultat ca un scurt somn de după-amiază a crescut viteza de procesare  a problemei respective. Acest lucru se explică prin capacotatea creierului de a reactiona și prelucra semnalele primite de la mediul înconjurator. Astfel, in timpul somnului, creierul nostru prelucrează  informația pe care o primim în subconștient. De aceea, deciziile cele mai corecte sunt luate imediat după trezire. 

  Așadar : aveți o problemă de rezolvat? Amânați decizia până după ce trageți un pui de somn! ….chiar și la birou! 😉

Sursa : ivona.bigmir.net 

Sursa foto: belta.by 

Publicitate