Ea și El

Și minciunile pot fi “de calitate” . Trebuie să respecți câteva reguli.

 

Oricât n-ar părea de ciudat, cei mai mari mincinoși mint rar și nu recunosc niciodată. De la ei am aflat câteva secrete ale artei de a minți. Căci da, poate fi vorba de o astfel de artă!

În copilărie am fost învățați că nu e bine să mințim. Pe nimeni și niciodată. Însă viața, de multe ori, infirmă teoriile și ne aduce deseori în pragul minciunii, ca fiind unica soluție. Iar neobosiții cercetători britanici mai adaugă și-o statistică: cică un matur spune, în viața sa, cca 88000 de minciuni! Ei, ce ziceți de asta?!?
Lista celor mai uzuale minciuni începe cu binecunoscutul ” Ce bine-mi pare să te văd!”, apoi ” Stau foarte prost cu banii” și ” Multumesc, îmi place foarte multa, “. De aici deduceți că toată lumea minte, în continuu! Unii însă o fac , cum s-ar zice, “profi” , ușurându-și lor viața și bucurâ du-i pe cei din jur, iar alții le pricinuiesc celor din jur numai suferință.
Cum să înveți, așadar, sa minți frumos și inofensiv? Și în acest domeniu există, firește, secrete.
1.Atât minciuna mica, cât și cea mare, necesită aceeași atenție

Indiferent de importanța minciunii voastre, odată spusă, va trebui să o țineți minte și să vă construiți întregul comportament ulterior ținând cont de ea. Aici greșesc mulți: spunând în stânga și-n dreapta minciuni, ajung să nu le rețină și să se încurce în ele.

2.Mințiți cât mai puțin cu putință. Numai așa veți putea fi credibili. Folosiți tehnica diversiunii.

Un adevărat maestru al minciunii este asemeni unui matador spaniol: își scoate sabia numai în momentul esențial și lovește o singură dată. În rest, încearcă să abată atenția victimei sale prin diferite alte metode. Încercând să abatem atenția interlocutorului într- o altă direcție, sau schimbarea temei de discutie ne poate scuti de minciuni.

3.Exersați!

În orice domeniu este nevoie de practică. În cel al minciunii cu atât mai mult! Întrucât însă nu este foarte onorabil să exersați pe oameni, exersați pe voi însevă! Stați în fața oglinzii și repetați minciuna de atâtea ori, până ea va ajunge să sune “natural”! Practic, trebuie să vă convingeți chiar pe voi de ” adevărul” pe care-l spuneți!
Minciuna ideală – este cea pe care ați probat-o pe propria piele.

4. Niciodată să nu vă justificați și să nu recunoașteți!

Dacă cineva vă suspectează că mințiți, cel mai groaznic lucru pe care-l puteți face, este să începeți să vă justificați și să turnați minciună după minciună. Dacă un edificiu se clatină, trebuie să-l evacuați de urgență, nu să construiți noi etaje! Așa că, mai bine o tăcere demnă și o schimbare de subiect, dacă sunteți prinși cu ocaua mică!
5.Nu-i mințiți pe cei dragi vouă

Vă puteți face o adevărata strategie în a minți. Vă puteți antrena în fața oglinzii, mai ceva decât pentru jocurile olimpice. Puteți să vă creați alibi-uri, martori, planuri B și maniere de retragere.
Cei care vă iubesc tot vă vor dibui, până la urmă. Nu se poate explica științific acest lucru, căci nu toți credem în replici de genul ” inima simte”. Ci, pur și simplu, între unii oameni se creează o anume legătură, grație careia ei sunt capabili să simtă orice schimbare în atitudinea celuilalt. De aceea, nu vă căzniți degeaba, nu veți reuși!

Puteți adăuga și voi reguli, la cele de mai sus? Abia așteptăm să le aflăm!
Sursa : lifehacker.ru

Surse foto: radostilubvi.ru

Femei de 10 pe Facebook