banner marshal garden
Diverse

Sfaturi pentru o zi perfectă

quotesgram.com

Există foarte mult negativism în jurul nostru. Este foarte important să înţelegem cât sunt de importante lucrurile mărunte din viaţa noastră şi de impactul pe care acestea le au asupra fericirii noastre zilnice.

Iată 5 sfaturi practice, pe care le puteţi pune în aplicare chiar de astăzi!

1. Treziţi-vă mai devreme

Asta nu înseamnă că trebuie să vă treziţi înaintea cocoşului, dar daţi-vă jos din pat mai devreme decât de obicei. Dacă vă treziţi cu 30-60 minute mai devreme veţi avea mai mult timp pentru voi.  Umpleți aceste momente cu activități care vă fac plăcere: citiți o carte, ascultați muzică sau savurați o cană de cafea. Sau desenați, pictați asamblați un puzzle.

femei22. Începeți cu ce este mai greu

Când ajungeți la muncă, începeți cu activitățile cele mai complicate, fie că trebuie să întocmiți un raport, să stabiliți un buget sau trebuie să faceți față diverselor sarcini. Rezolvând de la începutul zilei treburile mai complicate scăpați de un stres și restul zilei va decurge mult mai ușor.

3. Închideți știrile 

În timp ce majoritatea oamenilor preferă să urmărească știrile, seara, când se întorc de la serviciu, în realitate acestea nu aduc vești dintre cele mai fericite. Războaie, acte teroriste, dezastre naturale, certuri politice. Toate aceste informații ne influențează starea. Și atunci, de ce vă supuneți acestui flux energetic negativ? Nu este mai bine să renunțați la știri și să urmăriți un sitcom sau să citiți o carte?

4. Faceți complimente

prietenaComplimentele au o încărcătură incredibilă. Pe de o parte, ele dau persoanei care le primește  o stare de bine, dar, în același timp, creează o stare și mai bună persoanei care le dăruiește. Când faceți complimente celor din jurul vostru, de fapt petreceți mai puțin timp gândidu-vă la voi, și acordați mai multă atenție lucrurilor și oamenilor frumoși din jurul vostru. Iar atunci când începeți să gândiți pozitiv, veți constata că de fapt, o mulțime de lucruri frumoase se petrec în jurul vostru.

5. Petreceți cât mai mult timp în aer liber 

Câte ore petreceți închiși în birou? Studiile au arătat că stăm aproximatv 90% din timp în interior. Deprimant!
Conform studiului publicat de Harvard Health, timpul petrecut în aer liber are un impact pozitiv asupra stării de fericire. Lumina crește starea de bine, iar afară, este de obicei o lumină naturală și mai intensă decât în interior. Activitatea fizică ajută, la rândul ei la starea de relaxare, așa că dacă veți înlocui preocupările inactive cu unele active, veți zâmbi mai des.

 

Sursa: lifehack.org
Foto:quotesgram.com

Femei de 10 pe Facebook