Ea și El

Sfatul unei femei divorțate pentru toate femeile

O femeie divorţată ne împărtăşeşte din experienţa ei, după 7 ani de la divorţ. Ea consideră că responsabilitatea unei căsnicii reuşite se împarte în mod egal între cei 2 soţi. Iată sfaturile ei pentru soţii!

1. Descoperă ce are el mai bun. Concentrează-te pe calități, nu pe ceea ce nu îți place la el.

2. Faceți dragoste. Des. Cel mai bun sfat pe care l-am primit de la o femeie mai în vârstă la aniversarea a 12 ani de căsnicie a fost: Fă dragoste cât mai des, mai ales atunci când nu ai chef. Este ca un balsam. Te vindecă de numeroase răni care apar în timpul relației. Atunci când simți că nu ești suficient de apropiată de soțul tău, este timpul să îți dai hainele jos și să deveniți apropiați.

3. Ascultă sfatul unei femei înțelepte care a reușit în căsnicia ei. Este imposibil să iei decizii bune atunci când ești implicată emoțional. A cere sfatul unei prietene de vârsta ta nu este la fel de eficient ca sfatul pe care ți-l poate oferi o persoană mai în vârstă, cu mai multă experiență.

kathleenannpastorfide.wordpress.com4. Lasă-i spațiu. Faptul că bărbații au nevoie de timp doar pentru ei, nu înseamnă că te ignoră.

5. Nu este treaba ta să îl schimbi sau să îl faci mai bun. Fiecare are drumul lui.

6. Spune-i cât de puternic, deștept, îndemânatic este. 

7. Nu uita că el te-a ales. 

8. Râzi la glumele lui. Chiar dacă nu sunt amuzante.

9. Noi suntem responsabili pentru faptele noastre, nimeni altcineva. Trebuie să ne asumăm stările noastre emoționale și modul în care reacționăm. Același lucru este valabil și pentru el.

10. Permite-i bărbatului tău să fie El. 

11. Renunță la starea ta proastă și răutăcioasă când el vine acasă. Lasă-i timp să își tragă sufletul. 

12. Iubește-l așa cum își dorește el, nu aşa cum crezi tu că și-ar dori. Descoperă modul diferit în care priviți iubirea și fi pregătită să îți exprimi iubirea în modul pe care el îl înțelege cel mai bine.

Shutterstock13. Ai grijă de tine. Cu cât ești mai feminină, cu atât mai bărbat se simte el.

14. Fii prezentă. Oferă-i timp și atenție atunci când are nevoie.

15. Nu vorbi niciodată despre alți bărbați, chiar dacă îi spui: “ești mai frumos decât acel bărbat”. Cei mai mulți se consideră așa, iar comentariul tău îl va induce în eroare.

16. Exprimă-ți dorința de a-l avea aproape. Fă-l să simtă că ai nevoie de prezența lui și că ai încredere deplină în el.

17. Nu citi niciodată sfaturi de pe internet de la străini. Ei nu te cunosc și ar putea să îți dea sfaturi care nu se aplică în cazul tău.

18. Fii vulnerabilă. Nu te teme să îți exprimi temerile și sentimentele.

19. Permite-i soțului tău să te iubească în felul lui în loc să compari modul în care el își exprimă sentimentele cu idealul tău. Dacă tot faci comparații poți pierde cele mai frumoase momente de tandrețe.

20. Nu te teme să fi total transparentă. Acest lucru oferă încredere în timp.

21. Niciodată, dar niciodată, nu îl face de râs în public. Dacă simți nevoia să vorbești cu el despre ceva ce a zis sau făcut, fă-o în particular. Nimănui nu îi face plăcere să fie corectat în prezența altora.

22. Găsește pasiuni, scopuri și visuri comune. Nu vă opriți din a crește împreună. Râdeți mult. Îndrăgostiți-vă iar și iar, unul de celălalt.

23. Nu lăsa problemele financiare să vă afecteze. 

24. Acceptă-i trecutul. Spune-i ce te deranjează atunci când se întâmplă, în loc să vă certați peste o lună pe acest subiect.

25. Iartă. Nu te lăsa pradă trecutului.

26. Nu subestima niciodată efectul atingerii reciproce. Uneori poate transmite ceea ce cuvintele nu reușesc.

27. Alege, întotdeauna, iubirea. Dragostea înseamnă acțiune, nu emoție. Nu uita asta!

Sursa: spiritegg.com
Foto: kathleenannpastorfide.wordpress.com, Shutterstock