Femei de 10 Femeia hai-hui

Senzațional! Vom dărâma unui mit : iată care este, de fapt, poziția femeii în Emiratele Arabe Unite!

Despre bogăția șeicilor arabi circulă o sumedenie de legende. Viața lor este asemănată unei povești. Cu toate acestea, nu toți locuitorii Emiratelor Arabe Unite sunt șeici și, firește, în afara poveștilor frumoase există și destule istorii cenușii.
Cultura Orientului se deosebește radical de cea europeană. Legile și tradițiile lumii arabe generează deseori șoc și confuzie. Astăzi o să încercăm să facem puțină ordine în câteva din particularitățile culturii orientale.

Multă lume este curioasă să afle cum trăiesc, de fapt, familiile arabe. Nu mai e pentru nimeni un secret faptul că, pentru locuitorii E.A.U, familia este pusă mereu pe primul loc. Aici, femeia este considerată a fi paznicul căminului conjugal și, dincolo de tot felul de speculații pe această temă, ea este extrem de respectată de bărbații arabi.

Prima întâlnire

Tinerele arăboaice nu se căsătoresc mai deloc cu europeni. Pentru o img_2902astfel de căsătorie “nepotrivită” ea riscă să i se interzică pe viață să mai intre în țara ei. Spre deosebire de acestea, tinerii din EAU se căsătoresc destul de frecvent cu europence. Faptul că o tânără din Europa se căsătorește cu un șeic arab nu înseamnă nicidecum că, de aici înainte, viața ei va fi ca în sânul lui Avram. Foarte puțin probabil ca ea să poată lua cetățenia soțului, iar dacă mariajul nu va merge, mai mult ca sigur că i se vor lua copiii.
Hotărârea de a se căsători este luată, de regulă, de către bărbat. E-adevărat, dacă femeia refuză cu vehemență propunerea făcută, niciodată nimeni nu o va obliga însă să facă acest pas.

Căsătoria

img_2909În zilele noastre, nu toți arabii își pot permite să aibă mai multe soții, pentru că, pentru a întreține un harem, ai nevoie de mijloace însemnate. De aceea, familia tradițională, compusă dintr-un soț și mai multe neveste reprezintă privilegiul șeicilor și al bărbaților cu o anumită poziție socială.

Pentru țările arabe, înțelegerea de căsătorie este principala condiție pentru ca mariajul să aibă loc. În locul soției, contractul este semnat de două dintre rudele ei. Ceremonia propriu-zisă urmează să aibă în decursul unui an de la semnarea contractului.

Este interesant de știut că mirele are voie să se vadă cu aleasa sa img_2903numai în prezența rudelor acesteia. Familia soțului plătește o soi de “răscumpărare”, încasată se rudele soției. Suma poate atinge uneori chiar sute de mii de dolari, de aceea în această parte a globului este mult mai rentabil să faci fete.

Nunta la arabi este un eveniment grandios : masa se rupe sub atâte a bunătăți, iar musafirii se distrează până cad sub ea! Gazdele se dau peste cap să-și demonstreze ospitalitatea și generozitatea.

Căminul conjugal
img_2906Toată lumea știe că în orice familie arăbească, femeia trebuie să-l asculte pe bărbat, însă foarte puțini dintre voi știu că, în multe dintre cazuri, femeia este cea care ia deciziile majore, la egalitate cu bărbatul. Familiile arăbești care trăiesc în afara granițelor lumii arabe nu prea obișnuiesc să păstreze , decât foarte rar, tradițiile ancestrale ale poporului lor.

img_2905În general, preafrumoasele arăbești pot să-și permită să îmbrace tot ceea ce le dorește sufletul : și fuste mini, și chiar șorturi care te duc cu gândul la lenjeria intimă. Important este ca deasupra să-și pună acea ținută tradițională până-n pământ de culoare neagră și să-și acopere capul cu o basma, neagră și ea. Arăboaicele în blugi și cu tunică neagră pe deasupra sunt o apariție destul de frecventă. Însă nu vei întâlni niciodată o arăboaică cu capul descoperit.img_2907

Femeile din EAU au o predilecție pentru aur, de aceea, bărbații arabi, în loc de flori, le dăruiesc acestora bijuterii din aur.

Se consideră că un bărbat cu mai multe soții trebuie să se comporte identic cu toate. În cadrul familiei se întocmește un grafic precis al relațiilor intime. Pentru fiecare soție nouă, soțul construiește o vilă separată, în niciun caz mai scumpă decât soției precedente. Soțiile își împart în mod egal banii alocați de soț.

img_2910Dacă e să vorbim deschis, femeile arăboaice absolvă foarte des instituții de învățământ superior de prestigiu din lume, cu toate acestea sunt destul de puține femei cu studii superioare in EAU. De aceea, multe din femeile care învață în Occident, aleg să rămână acolo, pentru a-și construi o carieră.

Într-o familie arăbească întrajutorarea reciprocă este foarte img_2908importantă. Dacă, spre exemplu, o femeie a rămas văduvă, fratele celui decedat consideră obligatoriu să o ia de nevastă.

Femeia din EAU poate să divorțeze în doar două situații: dacă soțul ei o înșeală sau dacă acesta nu reușește să o întrețină.

Toate aceste informații demontează mitul care circulă printre noi, cum că femeile din Emirate ar trăi ca într-o închisoare.

Sursa: ofigenno.com

Uscatoare rufe