Diverse

Secretele unei autoevaluări corecte

 

Nouă, femeilor, nu ne e indiferentă părerea celor din jur. Chiar și atunci când ne prezentăm la un interviu, pt un loc de muncă, de multe ori, cei din jur sunt tentați să ne judece NU după capacitătile profesionale, ci după cum suntem îmbrăcate.
Autoevaluarea devine o misiune dificilă, pentru noi.
Unde mai pui că, înca din adolescență, dobândim o serie întreagă de complexe, legate de fizicul nostru. Iar cei din jur sunt, de regulă, fie invidioși, fie lipsiți de gusturi. Așa că , nu de puține ori, auzim, la adresa noastră, lucruri neplăcute, pe care suntem tentați să le credem. Și ajungem deseori la concluzia că ceva nu este în regulă cu noi.

Sunt puține femeile care sunt sigure pe sine. Majoritatea , nefăcând sport, nu-și cunosc adevăratele posibilităti ale corpului lor. Puține sunt cele care își iubesc trupul. Chiar și cele trecute de 30 de ani mai au înca complexe, legate de aspectul lor exterior. În timpul comunismului nu existau rețele de socializare și mamele noastre erau mult mai relaxate. Și nici nu existau atât de multe reclame, care să aducă în primplan perfecțiunea. În prezent, comentariile răutăcioase de pe rețelele sociale sunt în măsură să ne zdruncine încrederea în sine. Unele din noi se jenează să posteze chiar și fotografii reușite, de teama unor comentarii tendențioase.

Iată ce este important să reținem, legat de autoevaluarea noastră

1. Mai totdeauna, ne autoevaluăm în funcție de parerea despre noi a celor “care contează”
2. Suntem tentați să ne orientăm după părerea celor din jur
3. Suntem inclinați să corectăm defectele care îi deranjează pe cei apropiați, mai ales dacă tinem la aceștia și vrem să le placem.
4. Deseori, focusându-ne exclusiv pe defecte, devenim obsedate de eleși, instinctiv, începem să ne purtam exact așa cum ni se reproșează. Dacă despre o tânără se tot spune că este “un om rău”, chiar dacă la început nu crede acest lucru, va ajunge până la urmă la concluzia că cei din jur au dreptate, deși, în realitate, aceștia urmăreau cine știe ce scop ascuns.

Așadar, ce e de făcut?

În secolul XXI, orice femeie trebuie să-și cunoască limitele și să nu permită nimănui să i le încalce.
Dacă la început va fi dificil să nu ții cont de părerea celor din jur, cu timpul trebuie să restrângem cercul persoanelor ale cărei părere contează. În final, în acest cerc nu trebueie să rămanem decât..noi!
3. Întreabă-te mereu dacă are sens să crezi chiar toate răutățile care se spun la adresa ta.
4. Oamenii din jur vor mereu să ne transforme după cum îsi doresc ei, pentru a le fi mai ușor să interacționeze cu noi. Nu trebuie să fii chiar mereu flexibilă , să accepți cu ușurință compromisurile. Trebuie să încerci să reziști manipulărilor, să minți și să te prefaci cât mai puțin.
Altminteri vei obosi, pur și simplu, să te tot transformi și vei ajunge la concluzia că, practic, toată viața ai trăit…o altă viață, nu pe a ta. Amintește-ti mereu că întotdeauna există și oameni care te plac așa cum ești. Alături de ei trebuie să pășești in viață.
5. Găsește echilibrul perfect între “ vreau” si “trebuie”. Atunci viața ta va deveni cu adevărat armonioasă.
6. Invață să nu-i asculți chiar întotdeauna pe cei “vârstnici”. Înțelege că nu chiar întotdeauna trebuie să te porți frumos.
7. E-adevărat că bărbații “iubesc cu ochii”, dar nu trebuie să-ți cheltuiești chiar toți banii pe haine și cosmetice. Cu siguranță că nu arăți chiar atât de rău și că vei găsi destui bărbați care să te privească cu admirație.

Sursa, www.garmoniazhizni.com

Publicitate