Sănătate

Scapă de balonare rapid cu mierea de manuka

 

Balonarea este o problemă frecvent întâlnită în rândul persoanelor de orice vârstă, studiile arătând că între 16 și 30% dintre oameni se confruntă cu aceasta în mod regulat. Pentru a trata eficient balonarea, este important să înțelegem care sunt cauzele care duc la apariția acesteia.

Cauzele balonării:

Balonarea, în sine, nu este neapărat periculoasă și este un fenomen natural care are loc în urma proceselor digestive. Totuși, atunci când aceasta apare frecvent și este însoțită de disconfort abdominal prelungit, poate fi un semnal de alarmă. Balonarea poate ascunde afecțiuni stomacale sau intestinale serioase, așa că este bine să urmăriți când și cum apare, ce o declanșează și de ce ale simptome este însoțită.

De cele mai multe ori, balonarea poate să apară după mesele copioase. Digestia începe în gură, așa că asigurați-vă că mestecați bine alimentele și consumați porții echilibrate pentru a evita senzația de prea plin. Există o serie de alimente care provoacă această senzație, precum varza, fasolea, ceapa, mazărea sau conopida. Asigurați-vă că le gătiți corespunzător și le consumați cu moderație. De asemenea, intoleranța la anumite alimente poate provoca stări intense de disconfort abdominal. Stresul, alimentația nesănătoasă, dereglările hormonale pot fi și ele cauze frecvente ale balonării. Dacă aceasta devine constantă, poate semnala afecțiuni mai serioase, așa că adresați-vă medicului dumneavoastră pentru stabilirea unei scheme de tratament.

Cum poate contribui mierea de Manuka la ameliorarea simptomelor de balonare

Mierea de Manuka este un super-aliment, recunoscut pentru beneficiile sale vindecătoare. Unul dintre beneficiile mierii de manuka este capacitatea sa de a reduce inflamația în sistemul digestiv. Datorită conținutului de MGO (metilglioxal) – o substanță unică ce se găsește doar în componența mierii de Manuka – aceasta are puternice proprietăți anti-inflamatorii și antibacteriene.

Proprietăți anti-inflamatorii

Administrată pe cale orală, mierea de Manuka funcționează precum un anti-inflamator eficient în tractul digestiv. Antioxidanții pe care îi conține contribuie la detoxifierea acestuia, reducând astfel acumularea de gaze în stomac și intestine. Studiile i-au demonstrat eficiența în tratarea afecțiunilor precum: dureri stomacale și intestinale, sindromul colonului iritabil și boala Crohn.

Proprietăți antibacteriene

În tractul gastrointestinal există peste 500 de specii de bacterii, atât bune cât și rele. Sănătatea acestuia constă în echilibrul dintre cele două tipuri. Mierea de Manuka are un rol important în susținerea bacteriilor bune, în timp împiedică răspândirea celor rele. Mai mult, mierea de Manuka se încadrează în grupa prebioticelor – alimente care susțin probioticele, sau bacteriile bune. O lingură de miere de Manuka pe zi poate fi calea spre un microbiom echilibrat.

Combinația dintre proprietățile anti-inflamatorii și cele antibacteriene, plus textura cremoasă și gustul delicios transformă mierea de Manuka într-un remediu perfect cu efect calmant și protector. Administrată pe cale orală, aceasta căptușește pereții stomacului cu o barieră protectoare împotriva bacteriilor, eliminând refluxul gastric și oferind o senzație de calmare.

Pentru probleme ale sistemului digestiv este recomandată mierea de Manuka cu factor MGO400+. Citiți mai multe despre tipurile de miere de Manuka și clasificarea acestora în funcție de puterea antibacteriană.

 

Pentru recomandări de magazine online care comercializează miere autentică de Manuka, păreri de la alți utilizatori, lista completă de beneficii, precum și contraindicații, accesați manuka.ro.

 

 

 

 

Publicitate