Modă

Sacoul care mi-a readus zâmbetul pe chip! 

 

“Nimic din ce porţi nu este mai important decât zâmbetul tău” – spunea cineva, ridicând zâmbetul la rang de veșmânt. Adevărul este că , atunci când chipul îți este inundat de zâmbet ( și dacă ai , pe deasupra, si buzel contirate frumos și o dantură “albă-ca-zăpada”) , aproape că nu mai contează ceea ce porți. 

Dar eu vin și adaug o altă judecată ( de valoare, sper!) , spunând că , dacă ești cumva posomorât și chipul ți-e inundat într-o profundă încruntare, există un remediu sigur : shoppingul! Despre terapia prin shopping se vorbește mult, în lumea psihologilor, care se căznesc să explice resorturile misterioase ale schimbării de stare a noastră, a femeilor, dupa o partidă reușită de cumpărături.  Și chiar dacă bărbații nu vor pricepe, nici în ruptul capului, cum de ne poate face o simplă țoală pe noi, femeile, să uităm de dramele de zi cu zi, noi vom continua să ne provocăm mici sărbători periodice, colindând magazinele și cumpărându-ne diverse flecuștețe.

Fix așa mi-am readus eu zâmbetul pe buze, după o săptămână de  razboaie la serviciu : am colindat …un magazin online (https://www.ienationala.ro/ro/ ) și mi-am ales – că tot a venit primăvara! – un superb sacou tradițional din stofă de lână, cu un croi lejer și cu o superbă broderie stilizată, deloc încărcată – cât să-l pot îmbrăca și la birou, dar chiar și la micile evenimente pe care ni le îngăduie pandemia. 

Pentru ocaziile speciale, negrul este culoarea pentru care mai întotdeauna optez. Mai ales că negrul nu simbolizează numai sobrietatea și decența, ci și înțelepciunea. Iar broderia albă aduce și ea, la capitolul simboluri, puritatea și inocența. 

    …Curierul mi-a adus sacoul la ușă și zâmbetul și-a reluat locul confortabil de pe chipul meu, până mai ieri ușor încruntat. Ceea ce ma face să vă îndemn și pe voi să-mi călcați pe urme! Iar sugestia de astăzi, sincer, chiar cred că este… de neratat! 

Campanie inițiată de IE NAȚIONALĂ : Magazin online de ținute tradiționale

Etichete