Acasă la mine

Să readucem la viață vechiturile!

Da, de vechituri sunt pline majoritatea caselor voastre! Fie scăpați de ele – ceea ce e destul de dificil, pentru că noi, oamenii, ne atașăm de lucururile noastre – fie …le recondiționați. Iată câteva sfaturi utile :

Să înlăturăm mirosul!

Mirosurile neplăcute sunt uneori greu de înlăturat. Cand clătiți rufele mai vechi, adăugați la final , în apă, puțin oțet? Dacă nu e recomandat să spălati rufele respective, puneți in pulverizator două treimi de vodcă si o treime apă, și stropiti bine articolele urât mirositoare. Turnați în pantofii urât mirositori niște praf pentru “toaleta pisicilor”. Efectul dezodorizant este asigurat!

Să reîmprospătăm culorile!
Tricoul tău negru preferat a devenit o cârpă cenușie? Există o singură modalitate de a reveni la culoarea inițială : să folosesti un colorant pentru tesături? Citește instructiunile de pe ambalaj, pune-ți mănuși de cauciuc și transformă griul în negru! Ca să eviți decolorarea rufelor, trebuie să le speli în apă rece, obligatoriu întoarse pe dos.

Să scăpăm de gălbeneală!
Sub influența aerului, umezelii și timpului, camăsile albe care zac nefolosite în șifonier, capătă o culoare gălbuie. Înălbitorii cu clor distrug țesăturile, așa că vom apela la metode”babești”.
Amestecă putină sodă cu apă oxigenată, și freacă petele galbene cu această pastă, lăsănd-o cca 30 de minute pe țesătură. Apoi spală rufele, ca de obicei. Încă o variantă o reprezintă zeama de lămâie. . Freacă petele cu aceasta și lasă-le la soare câteva ore. Rufele vor deveni albe ca zăpada!

Să redăm forma hainelor lărgite de atâta purtat!

Coatele lăbărțate ale puloverelor nu reprezintă un motiv pentru a renunța la ele. Băgați puloverele în apă fierbinte pentru câteva minute. Apoi întindeți puloverul pe un prosop, aranjându-l în forma lui naturală. Îl puteți fixa cu niște ace de siguranță. Călcați puloverul, punând deasupra un tifon sau o batistă. Lasați-l o zi la uscat. Gata! Ați rezolvat problema! Si un sfat, pentru viitor : tricotajele nu trebuie ținute pe umerașe, ci împachetate. . Daca vreți să redați elasticitatea manșetelor, scufundaț-le în apă clocotită doar pe ele.

Să reparăm fermoarele!
Pentru a le unge, puteți folosi o mulțime de obiecte : un simplu creion, săpun, sau balsam de buze. Ceva tot găsiți prin casă!

Dacă vreți să mascați rupturi ale hainelor, folosiți aplicații, franjuri, dantelă. In rest, lăsați imaginația să lucreze : transformați puloverele in veste, pantalonii lungi in bermude, etc. Și, uite-așa, fără prea mari cheltuieli, vă reînoiți garderoba! 😁
Sursa : kolobok.ua

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate