Nutriție O vedetă și-o rețetă

Rețeta de cozonaci a Danielei Condurache

Daniela Condurache

Este lucru bine știut: cei mai buni cozonaci sunt cei făcuți după rețete tradiționale, învățate din moși strămoși. Îndrăgita câtăreață de muzică populară, Daniela Condurache a venit în platoul emisiunii Femei de 10, bărbați de 10 pentru a ne învăța cum se fac cozonacii în Moldova. Mai jos vă prezentăm rețeta, iar pe cei curioși, care vreți să vedeți și cum se face efectiv deliciosul cozonac, vă invităm sâmbătă, 27 aprilie, pe TVR2, de la ora 15.00, să ne urmăriți!

Pentru aluat aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Daniela Condurachefăină
  • 10 gălbenușuri amestecate cu sare și zahăr
  • într-un castron se pune lapte călduț și 1/2 pachet unt
  • 1 cub de drojdie, mărunțit, amestecat cu zahăr, peste care se adaugă lapte călduț. După a dospit se adaugă peste făină, alături de celelalte ingrediente. 

Umplutura:

  • 10 albușuri bătute spumă
  • nucă
  • stafide stropite cu esență de rom
  • Daniela Condurachecacao
  • rahat
  • dulceață de trandafiri (scursă bine)
  • zahăr
  • coajă lămâie, portocală
  • esență de vanilie

Daniela ConduracheDaniela Condurache

 

Publicitate